Kycklingtacos med grillad sparris & kryddig gräddfil
Tänk dig en oemotståndlig kycklingtaco med grön sparris, krämig avokado och rökig gräddfil, visst låter det som en dröm? Bara att sluta drömma och börja laga – det här receptet överträffar alla förväntningar!
Ingredienser
4 portioner
500 g kycklinglårfilé
1 påse kryddmix gärna chicken taco (à 28 g)
Syrad rödlök
1 rödlök
1 lime
1 tsk socker
Kryddig gräddfil
2 dl gräddfil
1 msk chipotle paste
1 krm salt
2 avokador
250 g grön sparris
1 krm salt
1 förp mini tortilla original (à 200 g)
ca 70 g mâchesallad
1 burk salsasås gärna chunky salsa (à 230 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Recept och bild i samarbete med Santa Maria.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott. Jag blandade dock ihop sirachamayo med gräddfil istället 👌 Tänkte skippa den syltade rödlöken men glad att jag gjorde den för den var pricken över i:et
Nathalie
2021-04-26Lyxigare tacos. Mycket gott! Bytte dock ut chipotlegräddfilen mot srirachamajo (som jag hade hemma). Gjorde istället en guacamole av en avocado och skivade den andra. Blev gott.
Pernilla
2021-04-09Väldigt gott, missade avokadon men med den hade det blivit förbannat gott. 5/5
Kim
2021-03-27