Allt på en plåt – kyckling med ugnsrostade grönsaker

24
4
Allt på en plåt – kyckling med ugnsrostade grönsaker

Enklaste och godaste kyckling- och grönsaksmiddagen blir det när du gör det här receptet där allt görs på en plåt i ugnen. Låt kycklinglårfiléerna marinera en stund medan du skalar och skär rotsakerna. Laga till ca 30 minuter i ugnen och den goda ugnsmiddagen är klar att servera.

Allt på en plåt – kyckling med ugnsrostade grönsaker

Ingredienser

4 portioner

Marinerad kyckling

saften av 2 citroner
1/2 - 1 dl färska hackade örter (t ex basilika, rosmarin och persilja)
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
1 förp kycklinglårfilé (à 630 g)

Ugnsrostade rotsaker

400 g sötpotatis
2 morötter
400 g potatis
2 rödlökar
100 g oliver
1 citron
1 msk olivolja
1 dl blandade hackade färska örter (t ex basilika och persilja)
peppar

Till servering

sallad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Marie

2021-11-24

Gott. Enkelt. Gott med oliver

Tord sune

2021-09-17

Tycker det är bäst att rosta rotfrukterna först. I synnerhet potatis o morötter och då på en stor plåt så värmen kommer åt. Annars är det en mycket god rätt.

Maude

2021-06-05

Mums mums så gott