Bakad sötpotatis med spenat och fetaostkräm

2
1
Bakad sötpotatis med spenat och fetaostkräm

Bakad sötpotatis får en härligt söt och fin smak. Toppas sedan potatisarna med sojabönor, lök och spenat som kryddats med chili samt kanel. En oväntad men härlig smakupplevelse tillsammans med en len kräm med fetaost.

Bakad sötpotatis med spenat och fetaostkräm

Ingredienser

4 portioner
4 sötpotatisar (à ca 300 g)

Fetaostkräm

1 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 förp fetaost (à 150 g)
1 1/2 dl färdig sourcream & onion sås

Spenat- och bönfräs

2 rödlökar
2 msk smör
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk chiliflakes
2 förp babyspenat (à 65 g)
1 förp frysta sojabönor (à 250 g)
2 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Blir det potatis över kan den gröpas ur och mosas ner i en pannkakssmet. Fetaostkrämen är väldigt god att ha som dipp till grönsaker.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Anette

2023-01-30

Näringsvärdet (81 kcal) per portion kan omöjligtvis stämma.

Redaktionen ICAse

2023-02-01

Hej Anette! Det har du verkligen rätt i en 5:a hade ramlat bort. Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 3262 KJ / 815 kCal
Fett 48 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 61 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden