Bakad sötpotatis med spenat och fetaostkräm
Bakad sötpotatis får en härligt söt och fin smak. Toppas sedan potatisarna med sojabönor, lök och spenat som kryddats med chili samt kanel. En oväntad men härlig smakupplevelse tillsammans med en len kräm med fetaost.
Ingredienser
4 portioner
4 sötpotatisar (à ca 300 g)
Fetaostkräm
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 förp fetaost (à 150 g)
1 1/2 dl färdig sourcream & onion sås
Spenat- och bönfräs
2 rödlökar
2 msk smör
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk chiliflakes
2 förp babyspenat (à 65 g)
1 förp frysta sojabönor (à 250 g)
2 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3262 KJ / 815 kCal
Fett48 g
Salt2.5 g
Kolhydrater61 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättlagat och mycket gott. Sötpotatisarna tar lite tid i ugnen, men blir mycket goda. Använde matyoghurt blandad med majonnäs istället för färdig sourcream & onion-sås och minskade mängden kanel något.
Jessica
2023-03-17Mycket gott! Kommer definitivt att göra fler gånger. Gjorde egen sourcremesås baserad på turkisk youghurt o majonnäs + kryddor
Birgitta
2023-02-04Näringsvärdet (81 kcal) per portion kan omöjligtvis stämma.
Anette
2023-01-30Hej Anette! Det har du verkligen rätt i en 5:a hade ramlat bort. Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-02-01