Hemgjord panir med saffranssås

8
1
Hemgjord panir med saffranssås

Panir är en indisk färskost som du enkelt gör själv. Visst tar det lite tid, men det är mödan värt när du får smaka på resultatet. Här marineras färskosten i saffran och marinaden i sin tur blir till en krämig saffranssås med kokos och cashewnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Hemgjord panir med saffranssås

Ingredienser

4 portioner

Panir

4 l mjölk (3 %)
1 1/2 dl vitvinsvinäger
smör till stekning

Marinad

1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 tsk garam masala
1 paket saffran (à 1/2 g)
1/2 tsk salt
1 1/2 dl yoghurt
2 msk vispgrädde
1 msk färskpressad citronjuice

Saffranssås

1 dl cashewnötter
1 dl riven kokos
2 msk smör
1 1/2 msk socker
1 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 liten pressad vitlöksklyfta
2 krm salt

Till garnering

grovhackad färsk koriander
hackade cashewnötter
grovhackade pistagenötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Herbert

2014-02-22

rätt läcker utmaning av svensk matlagning