Hemgjord panir med saffranssås
![Hemgjord panir med saffranssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_89736/cf_259/hemgjord_panir_med_saffranssas.jpg)
Panir är en indisk färskost som du enkelt gör själv. Visst tar det lite tid, men det är mödan värt när du får smaka på resultatet. Här marineras färskosten i saffran och marinaden i sin tur blir till en krämig saffranssås med kokos och cashewnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014
![Hemgjord panir med saffranssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_89736/cf_259/hemgjord_panir_med_saffranssas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Panir
4 l mjölk (3 %)
1 1/2 dl vitvinsvinäger
smör till stekning
Marinad
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 tsk garam masala
1 paket saffran (à 1/2 g)
1/2 tsk salt
1 1/2 dl yoghurt
2 msk vispgrädde
1 msk färskpressad citronjuice
Saffranssås
1 dl cashewnötter
1 dl riven kokos
2 msk smör
1 1/2 msk socker
1 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 liten pressad vitlöksklyfta
2 krm salt
Till garnering
grovhackad färsk koriander
hackade cashewnötter
grovhackade pistagenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
rätt läcker utmaning av svensk matlagning
Herbert
2014-02-22