Hemgjord panir med saffranssås
Panir är en indisk färskost som du enkelt gör själv. Visst tar det lite tid, men det är mödan värt när du får smaka på resultatet. Här marineras färskosten i saffran och marinaden i sin tur blir till en krämig saffranssås med kokos och cashewnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014
Ingredienser
4 portioner
Panir
4 l mjölk (3 %)
1 1/2 dl vitvinsvinäger
smör till stekning
Marinad
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 tsk garam masala
1 paket saffran (à 1/2 g)
1/2 tsk salt
1 1/2 dl yoghurt
2 msk vispgrädde
1 msk färskpressad citronjuice
Saffranssås
1 dl cashewnötter
1 dl riven kokos
2 msk smör
1 1/2 msk socker
1 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 liten pressad vitlöksklyfta
2 krm salt
Till garnering
grovhackad färsk koriander
hackade cashewnötter
grovhackade pistagenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
rätt läcker utmaning av svensk matlagning
Herbert
2014-02-22