Paneer butter masala

Betyg 4.4 av 5.57 personer har röstat
Receptet har 20 kommentarer
Paneer butter masala

Paneer butter masala är en krämig, indisk curry som är mycket populär. Och det är inte svårt att förstå varför! Paneerost serveras i en grytbas av tomat, cashewnötter, grädde och massor av karaktäristiska kryddor och avnjuts tillsammans med ris.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Paneer butter masala

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
50 g smör
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk malen spiskummin
1 1/2 tsk garam masala
1 tsk chilipulver
1/2 tsk gurkmeja
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 dl hackade naturella cashewnötter
1 1/2 dl vatten
1 dl vispgrädde
salt
450 g paneer ost
2 msk rapsolja

Till servering

färsk koriander

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

20 st
  • Dubbla mängden kryddor, ingefära och vitlök så blir det toppen. Tvååringen älskade denna!

    Johanna

  • God vardsgsrätt! Går utmärkt att få färg på paneer, bara att lägga ner i het panna och sen steka på medelvärme. Tog lite extra kryddor efter att ha läst här

    Kristin

  • Dubblade kryddorna efter att ha läst kommentarerna, och hade lite sambal i. Jättegott!

    Annica

  • 450 st paneer? 😂

    Åse

  • Gott! Mer chili och mer garam masala kan man ösa på. Nästa gång provar jag även med kokosgrädde istället för vispgrädde

    Karolina

  • Gott men behövs mer kryddor som flera skrivit. Det går att få färg på paneer, stek lite åt gången i medelvarm stekpanna.

    Mia

  • Paneer får INTE färg hur mycket man än steker den, så steget kan alla hoppa över. Någon som förväxlat paneer med halloumi kanske?

    Magdalena

  • Tror att mängden på paneer behöver tittas över 😊

    Paulina

  • Hej! Var köper man paneer ost? Heter det paneer ost i butik? Jag har letat och letat men hittar ingen.

    Laura

    Hej Laura! Ja, den heter Paneer och brukar ligga nära fetaosten och halloumin. Hoppas du hittar den! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Hade ingen paneer hemma, så använde haloumi istället. Super gott och väldigt enkelt, trots den väldigt smakfulla rätt.

    Gabriella

Testa liknande recept

  • Indiska chilinötter
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddrostad skördepytt
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kyckling i yoghurtmarinad
    Betyg 3.5 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Palak paneer med tomat och halloumi
    Betyg 4.7 av 5.2748 personer har röstat
    Receptet har 334 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad