Paneer butter masala

Paneer butter masala är en krämig, indisk curry som är mycket populär. Och det är inte svårt att förstå varför! Paneerost serveras i en grytbas av tomat, cashewnötter, grädde och massor av karaktäristiska kryddor och avnjuts tillsammans med ris.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
50 g smör
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk malen spiskummin
1 1/2 tsk garam masala
1 tsk chilipulver
1/2 tsk gurkmeja
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 dl hackade naturella cashewnötter
1 1/2 dl vatten
1 dl vispgrädde
salt
450 g paneer ost
2 msk rapsolja
Till servering
färsk koriander
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
20 stDubbla mängden kryddor, ingefära och vitlök så blir det toppen. Tvååringen älskade denna!
Johanna
God vardsgsrätt! Går utmärkt att få färg på paneer, bara att lägga ner i het panna och sen steka på medelvärme. Tog lite extra kryddor efter att ha läst här
Kristin
Dubblade kryddorna efter att ha läst kommentarerna, och hade lite sambal i. Jättegott!
Annica
450 st paneer? 😂
Åse
Gott! Mer chili och mer garam masala kan man ösa på. Nästa gång provar jag även med kokosgrädde istället för vispgrädde
Karolina
Gott men behövs mer kryddor som flera skrivit. Det går att få färg på paneer, stek lite åt gången i medelvarm stekpanna.
Mia
Paneer får INTE färg hur mycket man än steker den, så steget kan alla hoppa över. Någon som förväxlat paneer med halloumi kanske?
Magdalena
Tror att mängden på paneer behöver tittas över 😊
Paulina
Hej! Var köper man paneer ost? Heter det paneer ost i butik? Jag har letat och letat men hittar ingen.
Laura
Hej Laura! Ja, den heter Paneer och brukar ligga nära fetaosten och halloumin. Hoppas du hittar den! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hade ingen paneer hemma, så använde haloumi istället. Super gott och väldigt enkelt, trots den väldigt smakfulla rätt.
Gabriella