Paneer butter masala

Paneer butter masala är en krämig, indisk curry som är mycket populär. Och det är inte svårt att förstå varför! Paneerost serveras i en grytbas av tomat, cashewnötter, grädde och massor av karaktäristiska kryddor och avnjuts tillsammans med ris.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
50 g smör
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk malen spiskummin
1 1/2 tsk garam masala
1 tsk chilipulver
1/2 tsk gurkmeja
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 dl hackade naturella cashewnötter
1 1/2 dl vatten
1 dl vispgrädde
salt
450 g paneer ost
2 msk rapsolja
Till servering
färsk koriander
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
19 stGod vardsgsrätt! Går utmärkt att få färg på paneer, bara att lägga ner i het panna och sen steka på medelvärme. Tog lite extra kryddor efter att ha läst här
Kristin
Dubblade kryddorna efter att ha läst kommentarerna, och hade lite sambal i. Jättegott!
Annica
450 st paneer? 😂
Åse