Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad kassler med sommarsallad på färskpotatis

Ett fräscht och suveränt välsmakande förslag till middagen. Den fräscha sommarsalladen med salladsdressing, cocktailtomater och rädisor serveras på färskpotatis och kompletterar den grillade kasslern utmärkt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba och koka potatisen. Låt svalna. Skär ev potatisen i bitar.
  2. Koka haricots vertsen och ärtorna enligt förpackningarnas anvisningar. Kyl av dem. Skär haricots vertsen i ca 2 cm långa bitar.
  3. Sköj och skär rädisorna i bitar. Skölj och halvera tomaterna.
  4. Blanda potatisen och grönsakerna. Blanda olja, balsamvinäger, finhackad vitlök, salt och peppar.
  5. Häll blandningen över potatis och grönsaker. Rör om.
  6. Skölj och strimla salladen.
  7. Blanda salladen med potatis- och grönsaksblandningen strax innan servering.
  8. Skär kasslern i tjocka skivor och värm dem på grillen eller i grillpanna ca 30 sekunder på varje sida.
  9. Servera kasslerskivorna med sommarsalladen och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g färskpotatis
  • 1/2 påse djupfrysta haricots verts (à 600 g)
  • 2 dl djupfrysta gröna ärter
  • 12 rädisor
  • 20 körsbärstomater
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 huvud romansallad
  • 1 litet huvud rosésallad
  • 500 g kassler
Lägg till i inköpslistan