Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sommarsallad med couscous

Sommarsallad med couscous är mättande och riktigt gott. Morötter, rädisor och haricots verts ger tuggmotstånd och sköna smaker i salladen. Du kokar upp hönsbuljong och häller över salladen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten med buljongtärning, hälften av saltet och 1/3 av olivoljan. Häll detta över couscousen, rör runt och låt svälla.
  2. Skala och hyvla morötterna tunt. Skiva rädisorna. Skala och skär löken i tunna klyftor.
  3. Koka bönorna ett par minuter, de ska fortfarande ha lite motstånd kvar. Kyl i kallt vatten.
  4. Plocka salladsblad, skott och örter, gärna även blommande sådana, tex gräslök eller krasse.
  5. Blanda couscousen med grönsaker och sallad i en skål. Smaka av med resten av salt, peppar samt resten av olivoljan. Servera genast medan salladsblad och örter fortfarande är spänstiga.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i buljongtärningen.
Gör glutenfri: ersätt couscous med quinoa eller ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 2 stora morötter
  • 1 knippe rädisor
  • 1/2 rödlök
  • 100 g haricots verts
  • 1/2 l blandade salladssorter, skott och örter
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1009 kJ / 241 kCal
Läs mer om näringsvärden