Palsternacka med sardeller och kapris

Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Palsternacka med sardeller och kapris

Uppdatera julbordet och komplettera buffén med detta ljuvliga recept på ugnsrostad palsternacka som serveras med sardellröra på sardeller, schalottenlök och kapris. Toppa med färsk persilja!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Palsternacka med sardeller och kapris

Ingredienser

6 bufféportioner
500 g palsternackor
2 msk olivolja
1/2 tsk salt

Topping

2 schalottenlökar
2 msk olivolja
3 sardellfiléer
1 msk kapris
2 krm svartpeppar
1/2 dl hackad persilja

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Ser gott ut! Äts rätten varm eller/och kall?

    Elisabeth

    Hej Elisabeth! Palsternackan får gärna vara varm/ljummen men toppingen är kall. Smaklig spis! Hälsningar Lisa

    ICA-köket

Näringsvärde per bufféportion

Energi607 KJ / 145 kCal
Fett10 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Salsa verde med rotfrukter och lamm
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad potatissallad med tapenade
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Olivröra
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Getost med salsa verde
    Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad