Snäckmakaroner med sardellsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Snäckmakaroner med sardellsås

Snäckmakaroner med sardellsås är en härlig vardagsrätt med söta och syrliga smaker av sardell, tomat, oliver och kapris. Den tar max 30 minuter att tillaga och även barn brukar gilla denna rätt. Supergott med en bit vitlöksbröd till!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp olivoljan i en kastrull. Skala och pressa ner vitlöken. Tillsätt sardellerna med sin olja. Fräs detta under omrörning.
  2. Tillsätt passerade tomater, tomatpuré och peppar. Låt såsen sjuda försiktigt tills pastan är kokt.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Grovhacka oliverna. Tillsätt dem och kaprisen i såsen. Servera med pastan och gärna ett vitlöksbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 burk sardellfiléer (à 55 g)
  • 1 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 krm svartpeppar
  • 400 g snäckmakaroner
  • 1 burk kärnfria svarta oliver (à 240 g)
  • 3 msk kapris
Lägg till i inköpslistan