Olivröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Olivröra

Här är ett recept på en utsökt olivröra. Allt du behöver är sardellfyllda oliver, svarta oliver, vitlök och olivolja. Servera olivröran på rostat bröd, snittar eller kavring. Perfekt som förrätt, tilltugg eller snacks!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka oliverna. Det ska bli ca 3 dl olivhack (för 6 port). Skala och pressa vitlöken.
  2. Rör ner den och olivoljan. Om man har hackat oliverna lite slarvigt kan man kompensera det genom att lätt mixa hela blandningen med en stavmixer. Men kör inte för länge då blir det mos.
  3. Ät röran på rostat bröd, smörstekta brödsnittar eller mörkt bröd, tex kavring eller pumpernickel. Dippen kan också klickas på fisk- och kycklingrätter.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 burk sardellfyllda oliver (à 200 g)
  • 1 burk urkärnade svarta oliver (à ca 200 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan