Olivröra

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Olivröra

Här är ett recept på en utsökt och smakrik olivröra. Två olika sorters oliver blandas med sardeller, vitlök och olivolja. Servera olivröran på rostat bröd, snittar eller kavring. Perfekt som förrätt, tilltugg eller snacks!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

Olivröra

Ingredienser

3 1/2 dl
2 dl  urkärnade gröna oliver
2 dl  urkärnade svarta oliver
6   sardellfiléer
2 msk  kapris
2   vitlöksklyftor
1/2   citron (skalet)
1 dl  olivolja
1 msk  hackad färsk timjan
peppar

Gör så här

Tips

Ät gärna röran på rostat bröd, smörstekta brödsnittar eller mörkt bröd, tex kavring eller pumpernickel. Den kan också klickas på fisk- och kycklingrätter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Tapenade
Betyg 4.6 av 5.
38 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gurka med tapenade
Betyg 2.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tapenademarinerad sparris
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tapenade och bönpesto
Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tapenadefyllda spättafiléer
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamptapenade
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga