Rustik portergryta med palsternacksmos
Rustik portergryta med palsternacksmos är ett riktigt höjdarrecept med ljuvliga och djupa smaker. Köttet blir otroligt saftigt, smakrikt och mört och ofattbart gott till palsternacksmoset. Servera gärna med haricots verts, bacon och svartvinbärsgelé.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2011
Ingredienser
4 portioner
ca 800 g benfri högrev i bit
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör eller margarin
50 cl porter
1/2 dl kinesisk soja
2 dl vatten
2 lagerblad
140 g tärnat bacon
250 g haricots verts (bönor)
1 msk svartvinbärsgelé
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 dl vispgrädde
svartvinbärsgelé till servering
salt och peppar
Palsternacksmos
500 g mjölig potatis
500 g palsternacka
2 dl mjölk (gärna 3 %)
1 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Var enkelt följa recept luktar nu gott
Kajsa
2022-02-05Blir även god i vego-tappning. Byt ut högrev mot 2 påsar anammas vegobitar (2x300g) eller annat vegokött som tål kokning. Koka så läng du har tid till. Skippa silningsmomentet. Havregrädde. Rökt tofu till bönorna. Så gott!
Sandrine
2021-04-07Mycket gott. Hade även i kantareller och gjorde såsen lite tjockare.
Marie
2020-09-13