Rustik portergryta med palsternacksmos

70
9
Rustik portergryta med palsternacksmos

Rustik portergryta med palsternacksmos är ett riktigt höjdarrecept med ljuvliga och djupa smaker. Köttet blir otroligt saftigt, smakrikt och mört och ofattbart gott till palsternacksmoset. Servera gärna med haricots verts, bacon och svartvinbärsgelé.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2011

Rustik portergryta med palsternacksmos

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g benfri högrev i bit
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör eller margarin
50 cl porter
1/2 dl kinesisk soja
2 dl vatten
2 lagerblad
140 g tärnat bacon
250 g haricots verts (bönor)
1 msk svartvinbärsgelé
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 dl vispgrädde
svartvinbärsgelé till servering
salt och peppar

Palsternacksmos

500 g mjölig potatis
500 g palsternacka
2 dl mjölk (gärna 3 %)
1 msk smör eller margarin

Gör så här

Tips

Koka köttet mört och ställ i kylen över natten så ligger du steget före.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

70

Kommentarer

Kajsa

2022-02-05

Var enkelt följa recept luktar nu gott

Sandrine

2021-04-07

Blir även god i vego-tappning. Byt ut högrev mot 2 påsar anammas vegobitar (2x300g) eller annat vegokött som tål kokning. Koka så läng du har tid till. Skippa silningsmomentet. Havregrädde. Rökt tofu till bönorna. Så gott!

Marie

2020-09-13

Mycket gott. Hade även i kantareller och gjorde såsen lite tjockare.