Palak paneer med tomat och halloumi

Palak paneer är en klassisk indisk husmansrätt som kan variera i styrka och smak. Kvällens version är en mild och snabblagad palak paneer med smakrik halloumi i en krämig grädd- och spenatsås kryddad med garam masala, vitlök, ingefära och tomat. Servera den ångande heta grytan med fluffigt ris och njut. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2023

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller havreris
1 gul lök eller schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 tomater
2 msk riven ingefära
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
390 g krossade tomater
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
200 g färsk spenat
400 g halloumi eller grillost
2 krm salt
Gör så här
00:03:00
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3475 KJ / 830 kCal
Fett53 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein28 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En riktig favorit! Kan tipsa om Ica finhackad fryst ingefära, lätt att använda och mer ekonomisk än färsk. Tips två är att plussa på med Ica fryst finhackad röd chili om mer hetta önskas!
Anna
2025-08-19Ett av våra favoritrecept i familjen. Byter ibland ut halloumi till kikärtor, blir också gott. Lägger alltid till chiliflakes för att få lite mer smak och hetta.
Monica
2025-07-23Tyckte tyvärr att den var lite smaklös, vet inte om det varierar utifrån vilken garam masala man har i men vi fick ändå trycka på litegrann för att smakerna skulle komma fram. Vår 2-åring gillade den!
Nicole
2025-07-08