Palak paneer med tomat och halloumi

Palak paneer Àr en klassisk indisk husmansrÀtt som kan variera i styrka och smak. KvÀllens version Àr en mild och snabblagad palak paneer med smakrik halloumi i en krÀmig grÀdd- och spenatsÄs kryddad med garam masala, vitlök, ingefÀra och tomat. Servera den Ängande heta grytan med fluffigt ris och njut. Smaklig mÄltid!
Ett recept frÄn:
ICAs matkasse v 51 2023

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller havreris
1 gul lök eller schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 tomater
2 msk riven ingefÀra
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
390 g krossade tomater
1 dl vatten
2 dl vispgrÀdde
1 grönsaksbuljongtÀrning
200 g fÀrsk spenat
400 g halloumi eller grillost
2 krm salt
Gör sÄ hÀr
00:03:00
00:06:00
Har du lagat receptet?
NÀringsvÀrde per portion
Energi3475 KJ / 830 kCal
Fett53 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein28 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du Ă€ter kan göra stor skillnad, inte bara för dig sjĂ€lv, utan Ă€ven för miljön och klimatet. Inspireras av vĂ„ra klimatguidade recept som hjĂ€lper dig att minska klimatpĂ„verkan â utan att för den skull minska pĂ„ matglĂ€djen.

Kommentarer
334 stGott!
Pitt
Jag Àr allmÀnt dÄlig pÄ att följa recept sÄ jag anvÀnde detta som en bas och har nÄgra tips till de som kikar pÄ just detta recept. 1. Stek halloumin först i samma gryta/katrull/djup stekpanna som du ska laga resten av maten i för att minska disken. 2. Ta en förpackning kikÀrtor, skölj av, mixa/mosa sÄ fint du kan med 1/4 dl vatten eller sÄ mycket som krÀv för att fÄ en len smet och blanda sedan ner i steg 4 för en krÀmigare, nötigare konsistens och mer protein. 3. Om du blandar i kikÀrtor sÄ kom ihÄg att krydda extra! Jag anvÀnda sÀkert 5 msk garam masala, 3-4 msk tomatpuré och 3-4 msk ingefÀra.
Stina
Sjukt gott! Har lagat flera gÄnger och varierar litegrann. Tar i lite mer vitlök + cayenne, gillar nÀr tomaterna inte kokar sönder utan har dem i mer mot slutet. La i lite sojabönor ocksÄ. Mumsigt. Man fÄr smaka av sÄ det passar en sjÀlv =)
Ulrika
Smakrik och krÀmig, saknar lite syra. Behöver trycka pÄ med kryddorna frÄn början, ta lite mer och smaka upp innan servering
Stefan
Har ni Àndrat i receptet? Visst var det mer tomater tex innan? Kan ni dela ursprungsreceptet igen? Tyckte den smakade bÀttre innan.
Birgitta
Hej Birgitta! Jag hittar inga noteringar om Àndringar i det hÀr receptet för utom att det Àr Àndrat frÄn en schalottenlök till en gul lök. Kan det vara sÄ att du anvÀnde en 500 g krossad tomat sist och nu en pÄ 390 g? HÀlsningar Niclas
ICA-köket
Enkelt och supergott!
Peter
Gott. AnvÀnde lÀtt créme fraßche istÀllet för vatten och grÀdde. Hade ingen fÀrsk ingefÀra utan tog torkad.
Maj
AnvÀnder kikÀrtor i stÀllet för halloumi blir jÀttegott och billigt
Johan
Palak paneer is supposed to be green... Bro, its also supposed to be made with palak(spinach) and paneer(goat cheese)... :( im sad
Luxic
JÀttegott! Bytte ut osten mot 1 pkt kikÀrtor och kryddade lite extra med chili flakes, spiskummin och koriander
Eva