Pasta med garam masalamorötter

Pasta med garam masalamorötter är en pastarätt som fått smak av det kryddstarka Indien via garam masalakryddan som du steker morötterna i. Pastan och morötterna blir härligt krämiga med matlagningsgrädden som du tillsätter i såsen.

Ingredienser
4 portioner
280 g tagliatelle
4 morötter
2 gula lökar
1 msk garam masala
1 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Rätten innehåller gluten, mjölkprotein, laktos, ägg och nötter.
Gör glutenfri: Servera med glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: Grädden kan ersättas med havre- eller sojabaserad gräddprodukt.
Gör laktosfri: Använd laktosfri grädde.
Gör äggfri: Servera med äggfri pasta.
Nötterna utesluts vid allergi och strö i stället över rostade solroskärnor eller rostad lök.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1939 KJ / 464 kCal
Fett0 g
Kommentar
Kul att prova nya recept men denna rätt påminde dessvärre mer om bullar än en varmrätt. Kyckling skulle säkert lyft rätten eftersom de få ingredienserna gav ett lamt och tunt intryck.
Tommy
2003-10-05