Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med garam masalamorötter

Pasta med garam masalamorötter är en pastarätt som fått smak av det kryddstarka Indien via garam masalakryddan som du steker morötterna i. Pastan och morötterna blir härligt krämiga med matlagningsgrädden som du tillsätter i såsen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skala och riv morötterna, gärna på matberedarens rivskiva.
  2. Skala och skiva löken. Fräs morötter och lök gärna tillsammans med garam masala i olja. Häll på grädden och låt puttra några min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt pastan rinna av och blanda ner i morotsröran. Strö över pistagenötterna. Servera pastan med paprikaringar.

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölkprotein, laktos, ägg och nötter.
Gör glutenfri: Servera med glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: Grädden kan ersättas med havre- eller sojabaserad gräddprodukt.
Gör laktosfri: Använd laktosfri grädde.
Gör äggfri: Servera med äggfri pasta.
Nötterna utesluts vid allergi och strö i stället över rostade solroskärnor eller rostad lök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g tagliatelle
  • 4 morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1939 kJ / 464 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden