Palak paneer

58
11
Palak paneer

Palak paneer är en indisk gryta med spenat kryddad med garam masala, ingefära och vitlök. I vår variant av den populära vegorätten så toppar vi den krämiga grytan med gyllenstekt halloumiost och serverar med ris.

Skriv ut
Palak paneer

Ingredienser

4 portioner
4
port basmatiris
2
lökar
2
vitlöksklyftor
2
morötter
3
tomater
2 msk
riven ingefära
4 msk
olivolja
2 msk
tomatpuré
1 msk
garam masala
390 g
krossade tomater
400 ml
kokosgrädde
1 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
200 g
spenat
400 g
halloumi
2 krm
salt

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumiost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumiost mot tofu eller mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

58

Kommentarer

Sonia

2021-05-30

Ok, tänkte helt fel här. Dubbel mängd spenat är det ju bara som jag har i, 400g. Ber om ursäkt. Men kan eg funka med 600g med. Ska testa nästa gång.

Sonia

2021-05-27

Tar nästan 3 ggr så mkt spenat. Supergott!

Linnea

2021-05-02

Tog 2 pkt krossade tomater och uteslöt vatten. Hade även röda linser i. Dubbla buljongtärningar. Tog limejuice från en halv lime i grytan i slutet.Toppade med stekt paneer. Gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3858 KJ / 924 kCal
Fett 56 g
Salt 5.66 g
Kolhydrater 68 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept