Palak paneer med halloumi och ris

Betyg 4.5 av 5.
115 personer har röstat
18
Palak paneer med halloumi och ris

Palak paneer är en indisk gryta med spenat kryddad med garam masala, ingefära och vitlök. I vår variant av den populära vegorätten så toppar vi den krämiga grytan med gyllenstekt halloumiost och serverar med ris.

Palak paneer med halloumi och ris

Ingredienser

4 portioner
4   port basmatiris eller annat gryn
2   lökar
2   vitlöksklyftor
2   morötter
3   tomater
2 msk  riven ingefära
4 msk  olivolja
2 msk  tomatpuré
1 msk  garam masala
390 g  krossade tomater
400 ml  kokosgrädde
1 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning
200 g  spenat
400 g  halloumi
2 krm  salt

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumiost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumiost mot tofu eller mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
115 personer har röstat

Kommentarer

Supergott och enkelt! Jag bytte tomaterna mot kikärtor och la även i lite russin och toppade med jordnötter!

Anja

2023-01-04

Så gott! Jag gör med hembakade naan och indiskt ris

Christina

2022-09-23

Gott och enkelt. Skulle nog skära ned något på all tomat till nästa gång.

Peter

2022-03-18

Näringsvärde per portion

Energi3858 KJ / 924 kCal
Fett56 g
Salt5.66 g
Kolhydrater68 g
Protein34 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Palak paneer med halloumi
Betyg 4.7 av 5.
163 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halloumi i tomatsås med spenat
Betyg 4.3 av 5.
63 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddrostad skördepytt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Palak paneer med tomat och halloumi
Betyg 4.7 av 5.
2385 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddstekt hällefilé med aubergine och tzatsiki
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och kikärtsgryta med tomater
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga