Palak paneer

19
7
Palak paneer

Palak paneer är en indisk gryta med spenat kryddad med garam masala, ingefära och vitlök. I vår variant av den populära vegorätten så toppar vi den krämiga grytan med gyllenstekt halloumiost och serverar med ris.

Skriv ut
Palak paneer

Ingredienser

4 portioner
4
port basmatiris
2
lökar
2
vitlöksklyftor
2
morötter
3
tomater
2 msk
riven ingefära
4 msk
olivolja
2 msk
tomatpuré
1 msk
garam masala
390 g
krossade tomater
400 ml
kokosgrädde
1 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
200 g
spenat
400 g
halloumi
2 krm
salt

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumiost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumiost mot tofu eller mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Madeleine

2021-04-19

God rätt!! Tog i en förpackning kikärtor så grytan fick lite mer innehåll då det är ganska mycket sås. Uteslöt ändå vattnet.

Karolina

2021-03-13

Riktigt gott! Dock vältilltagna portioner för hur vi äter. Det blir mycket sås och om man har i lite mer halloumi eller paneer (vi blandade och hade båda) skulle jag säga att det med ris är 6-8 portioner 😊

Rebecka

2021-01-11

Jättegott! Hade slut på morötter så tog extra mycket spenat (fryst). Köpte ingefära på tub istället för färsk.

Näringsvärde per portion

Energi 3858 KJ / 924 kCal
Fett 56 g
Salt 5.66 g
Kolhydrater 68 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept