Paj med purjolök, mangold och chiliost
En helt underbar paj gör du med färdig pajdeg där ostens heta chilismak gör grejen. Du fräser purjo och mangold mjuk i pannan och rör snabbt ihop en äggstanning. Lägg purjofräset och äggstanningen i pajskalet och grädda i ugnen. Klart att servera!
Ingredienser
6 portioner
1 purjolök
2 msk olja
2 påsar röd mangold (à 65 g)
salt
svartpeppar
4 dl riven chiliost
Äggstanning
4 ägg
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
250 g färsk pajdeg
Serveringsförslag
kräftor
För alla
Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Gör så här
Tips
Servera gärna med tunt hyvlad fänkål vänd med citronsaft och olivolja.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1932 KJ / 462 kCal
Fett34 g
Salt1.5 g
Kolhydrater23 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer