Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Pizza bianco med chiliost och päronchutney

Är det en efterrätt, ett tilltugg eller något annat? Ja, det låter vi dig avgöra. Det är nog på pizza som creme fraiche gör sig allra bäst, samtidigt som övriga smaker lyfts fram. Och vilka härliga smaker: chiliost och päronchutney med lime och stjärnanis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chutney: Skala kärna ur och skär päronen i små bitar. Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften.
  2. Blanda päron, limesaft, lagerblad och stjärnanis i en kastrull. Koka på svag värme under lock ca 15 minuter.
  3. Rör ner syltsocker och koka utan lock ca 5 minuter. Rör ner limeskalet. Låt chutneyn stå ca 5 minuter att svalna i kastrullen innan den hälls upp i en burk.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Pizza: Riv osten.
  6. Lägg pizzabottnarna på plåtar med bakplåtspapper. Bred på crème fraichen och fördela på osten. Grädda pizzorna mitt i ugnen 10-15 minuter.
  7. Skär pizzorna i tårtbitar och toppa med päronchutney.

För alla

Kontrollera innehållet i pizzabotten.
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria pizzabottnar.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
Chutney
  • 3 medelstora päron (3 st motsvarar ca 600 g)
  • 1 lime
  • 1 lagerblad
  • 1 stjärnanis
  • 2 dl syltsocker med pektin
Pizza
  • 200 g chiliost
  • 2 förgräddade pizzabottnar (à 180 g)
  • 2 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1152 kJ / 276 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer