Cajun-kryddade "svenska" kräftor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Cajun-kryddade "svenska" kräftor

Spännande kräftor i lag med smak av Louisiana. För att få fram den rätta cajunsmaken blandar du en lag med vatten, öl, havssalt, lökpulver, vitlökspulver, svartpeppar, kajennpeppar, chilipulver och honung. Låt stå svalt i ett dygn.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 kg portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samtliga ingredienser till lagen. Koka upp den. Lägg ner de halvtinade kräftorna.
  2. Låt stå svalt/kallt i ett dygn.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.

Ingredienser

Portioner: 1 kg
  • 1 kg kräftor
  • 2 l vatten
  • 2 dl folköl
  • 1 msk havssalt
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 1/2 krm chilipulver
  • 3/4 dl honung
Lägg till i inköpslistan