Caesarsallad med mozzarellafylld kyckling
Den mozzarellafyllda kycklingen gör den här caesarsalladen till något alldeles extra. Caesardressingen med dijonsenap och parmesanost gör du enkelt med mixern. Servera mozzarellakycklingen med romansallad, dressing och gärna lite rostade pumpafrön.
Ingredienser
4 portioner
1 ägg
2 msk kapris
2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1/2 citron (färskpressad saft)
2 dl finriven parmesan
1 dl neutral rapsolja
1/2 vitlöksklyfta
2 tsk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 förp mozzarella (à 125 g)
2 st kycklingsteak
salt
peppar
1 tsk olja (till stekning)
2 förp romansallad (à 200 g)
1/2 citron (finrivet skal och färskpressad saft)
1 dl rostade pumpafrön
Till servering
surdegsbröd
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjökproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
Servera gärna med surdegsbröd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2789 KJ / 666 kCal
Fett56 g
Salt2.5 g
Kolhydrater4 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer