Caesarsallad med mozzarellafylld kyckling

1
0
Caesarsallad med mozzarellafylld kyckling

Den mozzarellafyllda kycklingen gör den här caesarsalladen till något alldeles extra. Caesardressingen med dijonsenap och parmesanost gör du enkelt med mixern. Servera mozzarellakycklingen med romansallad, dressing och gärna lite rostade pumpafrön.

Skriv ut
Caesarsallad med mozzarellafylld kyckling

Ingredienser

4 portioner
1
ägg
2 msk
kapris
2 tsk
dijonsenap
1
vitlöksklyfta
1/2
citron (färskpressad saft)
2 dl
finriven parmesanost
1 dl
neutral rapsolja
1/2
vitlöksklyfta
2 tsk
olivolja
1/2 tsk
salt
2 krm
nymald svartpeppar
1
förp mozzarella (à 125 g)
2 st
kycklingsteak
-
salt
-
peppar
1 tsk
olja (till stekning)
2
förp romansallad (à 200 g)
1/2
citron (finrivet skal och färskpressad saft)
1 dl
rostade pumpafrön

Till servering

surdegsbröd

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjökproteinfritt ostalternativ.



Gör så här

Tips

Servera gärna med surdegsbröd.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2789 KJ / 666 kCal
Fett 56 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 4 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept