Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Paj med majs och pastrami

Paj med majs och pastrami är en fenomenalt god och matig paj som kommer bli mycket uppskattad. Den mumsiga pajen innehåller bland annat fläskpastrami, majskorn, purjolök, senap, ketchup och riven ost och serveras gärna med en fräsch sallad. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 4 port.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut pajdegen i en pajform (ca 28 cm i diameter) och nagga degen med en gaffel.
  3. Förgrädda pajdegen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Ansa och strimla purjolöken fint. Stek den i oljan, salta och peppra.
  5. Vispa ihop mjölk, ägg, ketchup och senap. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  6. Strimla pastramin och lägg hälften på pajdegen. Lägg i purjon, avrunnen majs och häll över äggstanningen.
  7. Toppa med resten av pastramin och osten.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.
  9. Servera gärna med en sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fläskpastramin.
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pajdeg eller gör egen.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g kyld pajdeg
  • 1/2 purjolök
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 2 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 3 ägg
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk senap
  • 150 g fläskpastrami
  • 340 g majskorn
  • 1 1/2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2417 kJ / 576 kCal