Gratinerade nachos med majs och rökt kalkon
Kan det bli enklare? Favoriträtten gratinerade nachos serverad med färdig taco crème fraiche. En tacorätt för fredagsmyset som inte slår fel. Servera med tomat, gurka och sallad.
Ingredienser
4 portioner
1 burk majskorn (à 340 g)
ca 40 nachochips
2 förp rökt kalkon (à 80 g)
2 dl riven tacoost
2 dl lätt crème fraiche (gärna med tacosmak)
Till servering
tärnad tomat och gurka
sallad
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på nachochipsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut crème fraiche mot iMat frache (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Smaksätt med tacokryddor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1770 KJ / 421 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer