Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Gratinerade nachos med majs och rökt kalkon

Kan det bli enklare? Favoriträtten gratinerade nachos serverad med färdig taco crème fraiche. En tacorätt för fredagsmyset som inte slår fel. Servera med tomat, gurka och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Låt majsen rinna av. Lägg chipsen på en plåt med bakplåtspapper.  Strimla kalkonen.
  3. Fördela majs och kalkon på chipsen. Strö på osten. Gratinera mitt i ugnen ca 12 minuter, 
  4. Till servering: Servera med crème fraiche och grönsaker.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på nachochipsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut crème fraiche mot iMat frache (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Smaksätt med tacokryddor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • ca 40 nachochips
  • 2 förp rökt kalkon (à 80 g)
  • 2 dl riven tacoost
  • 2 dl lätt crème fraiche (gärna med tacosmak)
Till servering
  • tärnad tomat och gurka
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1770 kJ / 421 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept