Paj med björnbär och svarta vinbär

10
2
Paj med björnbär och svarta vinbär

Godaste sensommarpajen görs på mörklila bär. Syrligt och sött på samma gång med en smördeg med rivet citronskal som extra piff. Lägg degen i vackert rutmönster. Bärpaj när den är som bäst.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Paj med björnbär och svarta vinbär

Ingredienser

10-12 bitar
250 g svarta vinbär
250 g björnbär
1/2 dl syltsocker
1 ägg
florsocker (till garnering)

Deg

5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
275 g kallt smör
1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
2 krm salt
1/2 msk finrivet citronskal
3 - 4 msk kallt vatten

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Anna

2021-08-08

Lätt syrlig dessertpaj som blev väldigt god tillsammans med vaniljsås. Kommer bli en stående sensommar-favorit här hos mig.

Claudia

2018-08-11

"Fri från ägg"? I degen ingår dock 1 ägg.

Redaktionen ICAse

2018-08-14

Hej Claudia! Ber så mycket om ursäkt för detta misstag. Vi har nu korrigerat det. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1646 KJ / 393 kCal
Fett 24 g
Salt 0.51 g
Kolhydrater 39 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Madeleinekaka
Mockarutor
Kardemummakringlor
Amerikanska pannkakor
Rabarberbulle