Paj med björnbär och svarta vinbär

Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
4
Paj med björnbär och svarta vinbär

Godaste sensommarpajen görs på mörklila bär. Syrligt och sött på samma gång med en smördeg med rivet citronskal som extra piff. Lägg degen i vackert rutmönster. Bärpaj när den är som bäst.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Paj med björnbär och svarta vinbär

Ingredienser

10-12 bitar
250 g  svarta vinbär
250 g  björnbär
1/2 dl  syltsocker
1   ägg
florsocker (till garnering)

Deg

5 dl  vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
275 g  kallt smör
1/2 dl  strösocker
1 1/2 tsk  bakpulver
2 tsk  vaniljpulver
2 krm  salt
1/2 msk  finrivet citronskal
3 - 4 msk  kallt vatten

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Jag gjorde denna med färdig mördeg och bytte ut svarta vinbär mot blåbär. Det blev så gott!

Rebecca

2023-12-16

Byter ut vattnet i pajdegen till citronsaft. Förgräddar pajskalet. Favoritbärpaj.

Karin

2023-08-20

Lätt syrlig dessertpaj som blev väldigt god tillsammans med vaniljsås. Kommer bli en stående sensommar-favorit här hos mig.

Anna

2021-08-08

Näringsvärde per portion

Energi1646 KJ / 393 kCal
Fett24 g
Salt0.51 g
Kolhydrater39 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Björnbärskompott med svarta vinbär
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärsgelé
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärssylt med nektarin och vanilj
Betyg 4.4 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Björnbärssylt med gin
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Björnbärsmarmelad med lakrits
Betyg 4.5 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blandbärssaft
Betyg 2.1 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga