Paj med björnbär och svarta vinbär

9
1
Paj med björnbär och svarta vinbär

Godaste sensommarpajen görs på mörklila bär. Syrligt och sött på samma gång med en smördeg med rivet citronskal som extra piff. Lägg degen i vackert rutmönster. Bärpaj när den är som bäst.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Paj med björnbär och svarta vinbär

Ingredienser

10-12 bitar
250 g
svarta vinbär
250 g
björnbär
1/2 dl
syltsocker
1
ägg
-
florsocker (till garnering)

Deg

5 dl
vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
275 g
kallt smör
1/2 dl
strösocker
1 1/2 tsk
bakpulver
2 tsk
vaniljpulver
2 krm
salt
1/2 msk
finrivet citronskal
3 - 4 msk
kallt vatten

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Claudia

2018-08-11

"Fri från ägg"? I degen ingår dock 1 ägg.

Redaktionen ICAse

2018-08-14

Hej Claudia! Ber så mycket om ursäkt för detta misstag. Vi har nu korrigerat det. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1646 KJ / 393 kCal
Fett 24 g
Salt 0.51 g
Kolhydrater 39 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept