Paj med björnbär och svarta vinbär
Godaste sensommarpajen görs på mörklila bär. Syrligt och sött på samma gång med en smördeg med rivet citronskal som extra piff. Lägg degen i vackert rutmönster. Bärpaj när den är som bäst.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Ingredienser
10-12 bitar
250 g svarta vinbär
250 g björnbär
1/2 dl syltsocker
1 ägg
florsocker (till garnering)
Deg
5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
275 g kallt smör
1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
2 krm salt
1/2 msk finrivet citronskal
3 - 4 msk kallt vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1646 KJ / 393 kCal
Fett24 g
Salt0.51 g
Kolhydrater39 g
Protein4 g
Kommentarer
Jag gjorde denna med färdig mördeg och bytte ut svarta vinbär mot blåbär. Det blev så gott!
Rebecca
2023-12-16Byter ut vattnet i pajdegen till citronsaft. Förgräddar pajskalet. Favoritbärpaj.
Karin
2023-08-20Lätt syrlig dessertpaj som blev väldigt god tillsammans med vaniljsås. Kommer bli en stående sensommar-favorit här hos mig.
Anna
2021-08-08