Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Vinbär med valnötter

Vinbär är oerhört gott och kan vara väldigt lättillgängligt om du har en buske på tomten. De röda, vackra bären gör sig utmärkt tillsammans med de knapriga valnötterna.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp röda vinbär i en kastrull. Blanda i syltsocker och låt koka i ca 2 minuter. Ta kastrullen åt sidan och skumma väl. Låt kallna.
  2. Grovhacka valnötter. Blanda ner valnötterna i vinbärssylten.

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölk, ägg och laktos. Välj glass som passar för respektive allergi.
Gör glutenfri: rent havre kan ätas av den som inte tål gluten. "Ren" glass innehåller som regel inte gluten, men läs noga om t ex kakor, viss kola, crisp eller liknande ingår.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Ersätt grädde med mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: äggfri glass kan vara svår att få tag i. Kan ersättas med hårt vispad och väl kyld crème fraiche. Smaksätt den ev med vaniljsocker eller smält choklad.

Tips

Passar till: Hallonsorbet eller jordgubbsglass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl röda vinbär
  • 1 dl syltsocker
  • 1/2 dl valnötter
Till servering
  • glass
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer