Grön bönsallad

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
0
Grön bönsallad

I denna krispiga sallad hyllar vi gröna sköna bönor. Salladen avnjuts tillsammans med en fräsch, söt vinägrett med juice och skal från apelsin. Supergott till fisk, kött eller i all sin enkelhet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Grön bönsallad

Ingredienser

6 portioner
450 g haricots verts (bönor)
300 g sockerärtor eller salladsärtor
3 dl tinade frysta sojabönor
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk färskpressad apelsinjuice
2 1/2 krm salt
2 krm svartpeppar
2 msk olivolja

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grön sommarsallad
Betyg 4.5 av 5.
121 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Maxad bönsallad
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade bönor
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödingcarpaccio med ärtcitronette
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsincurd
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga