Grön bönsallad

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
0
Grön bönsallad

I denna krispiga sallad hyllar vi gröna sköna bönor. Salladen avnjuts tillsammans med en fräsch, söt vinägrett med juice och skal från apelsin. Supergott till fisk, kött eller i all sin enkelhet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Grön bönsallad

Ingredienser

6 portioner
450 g  haricots verts (bönor)
300 g  sockerärtor eller salladsärtor
3 dl  tinade frysta sojabönor
1 msk  finrivet apelsinskal
2 msk  färskpressad apelsinjuice
2 1/2 krm  salt
2 krm  svartpeppar
2 msk  olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Maxad bönsallad
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödingcarpaccio med ärtcitronette
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Haricots verts med tranbärs- och apelsinsmör
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön sommarsallad
Betyg 4.5 av 5.
121 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade sojabönor
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risonisallad med sojabönor och mynta
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga