Paella med musslor och vitlöksbaguette

2
1 Klimatsmart
Paella med musslor och vitlöksbaguette

Längtar du också till de utländska smakerna? Låt smaklökarna stillas med denna traditionella spanska rätt; paella med musslor! Det som ger rätten sin gyllene glans är saffranet, och även smaken passar utmärkt ihop med musslorna, men även kycklingen som gör denna vardagspaella matig. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2020

Paella med musslor och vitlöksbaguette

Ingredienser

4 portioner

Paella

1
gul lök
2 msk
rapsolja
2
vitlöksklyftor
3 dl
arborioris
1/2 g
saffran
ca 8 dl
vatten
1
kycklingbuljongtärning
170 g
spetspaprika
300 g
kycklingbröstfilé
1
förp fryst musselkött (à 200 g)
65 g
babyspenat
1
förp bake off minibaguetter med vitlök (à 300 g)
1/2
citron

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Elizabet

2020-11-19

Lägg till mer buljongtärning än receptet, det blev för lite salt. Vi saltade kycklingen men det räckte ändå inte. Även med saffran var det lite som att det inte smakade någonting, mediokert.

Näringsvärde per portion

Energi 2720 KJ / 643 kCal
Fett 16 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 89 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept