Laxpaella med tomater
Att servera alla kvällens komponenter i samma panna är ett riktigt genidrag! Här får ris tillagas i en gryta ihop med kryddor som saffran och vitlök, och efter att laxtärningar fåtts stekas på rörs det ihop med riset. Citronen, som förvisso serveras vid sidan av, tillför syran som sätter pricken över i:et denna middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2021
Ingredienser
4 portioner
ca 1 l vatten
3 dl arborioris
2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 förp salladslök (à 125 g)
400 g romanticatomater
1 citron
2 hjärtsalladshuvuden
600 g laxfilé
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2750 KJ / 659 kCal
Fett29 g
Salt1.8 g
Kolhydrater62 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Underbart gott, hela familjens favorit !
Anna-karin
2024-06-08Supergott, barnvänligt och enkelt.
Sanna
2022-05-24Föll inte mig och min sambo alls i smaken... Tråkigt på så fina ingredienser bara. :/
Karl
2021-08-17