Laxpaella med tomater

13
0
Laxpaella med tomater

Att servera alla kvällens komponenter i samma panna är ett riktigt genidrag! Här får ris tillagas i en gryta ihop med kryddor som saffran och vitlök, och efter att laxtärningar fåtts stekas på rörs det ihop med riset. Citronen, som förvisso serveras vid sidan av, tillför syran som sätter pricken över i:et denna middag!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2020

Laxpaella med tomater

Ingredienser

4 portioner
ca 1 l
vatten
3 dl
arborioris
2 msk
rapsolja
2
vitlöksklyftor
1
förp saffran (à 1/2 g)
1
grönsaksbuljongtärning
1/2
förp salladslök (à 125 g)
400 g
romanticatomater
1
citron
2
hjärtsalladshuvuden
600 g
laxfilé
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2750 KJ / 659 kCal
Fett 29 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 62 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept