UNDER 45 MIN | Medel

Laxpaella med tomater

Att servera alla kvällens komponenter i samma panna är ett riktigt genidrag! Här får ris tillagas i en gryta ihop med kryddor som saffran och vitlök, och efter att laxtärningar fåtts stekas på rörs det ihop med riset. Citronen, som förvisso serveras vid sidan av, tillför syran som sätter pricken över i:et denna middag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet.
  2. Fräs riset i hälften av oljan i en stor gryta. Pressa i vitlöken efter någon minut. 
  3. Tillsätt saffran och smulad buljongtärning. Häll i lite av vattnet och låt koka sakta under lock 20-25 minuter. Rör då och då och späd med mer vatten efter hand.
  4. Ansa och skiva löken. Skär tomaterna i halvor.
  5. Dela citronen och salladen i klyftor. 
  6. Skär laxen i tärningar och stek dem i omgångar i resten av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  7. Tillsätt löken, tomaterna och laxen till risotton. Smaka av med salt och peppar. 
  8. Servera paellan med citronklyftor och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 l vatten
  • 3 dl arborioris
  • 2 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 förp saffran (à 1/2 g)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 förp salladslök (à 125 g)
  • 400 g romanticatomater
  • 1 citron
  • 2 hjärtsalladshuvuden
  • 600 g laxfilé
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2750 kJ / 659 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept