Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Paella med kyckling och chorizo

Här är en modern variant på paella med kyckling och chorizo. Avorioris tillsammans med saffran, kyckling och chorizo samt övriga ingredienser skapar en smakrik, kraftfull rätt. Lika god till vardagsmiddag som fest!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär chorizon i skivor.
  2. Bryn kycklingbenen och korven i hälften av olivoljan i omgångar i en stor gryta, lägg det på en tallrik. Fräs löken i resterande olivolja i samma gryta, tillsätt ris, saffran och vin, låt det koka någon minut. Tillsätt vatten så att det når någon cm över riset och buljongtärningen. Lägg på kycklingbenen och korven. Koka sakta under lock 20-25 minuter eller tills kycklingbenens innertemperatur är 82˚C.
  3. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Tillsätt paprikan och ärterna i riset, blanda försiktigt och smaka av med salt och peppar. Strö på persiljan.
  4. Dela citronen i 4 klyftor, servera dem till paellan.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på korven och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 chorizo
  • 900 g kycklingben
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl avorioris
  • 1/2 g saffran
  • 1 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 röd paprika
  • 2 dl gröna ärter
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2407 kJ / 574 kCal