Paella med chorizo och kyckling

6
0
Paella med chorizo och kyckling

Kvällens middag är en variant av den spanska nationalrätten med dess gula och röda färger. Stek kycklingen och den smakrika chorizon i stekpannan och lägg till salladsärtorna mot slutet.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2018

Paella med chorizo och kyckling

Ingredienser

4 portioner

Ris

1 l
vatten
2
kycklingbuljongtärningar
1
rödlök
2
vitlöksklyftor
1 msk
olivolja
4 dl
avorioris
1/2 g
saffran
1 1/2 dl
vitt matlagningsvin
1/2
burk grillad paprika (à 530 g)

Korv och kyckling

300 g
chorizo
300 g
strimlad kycklingfilé
1 msk
olivolja
150 g
salladsärtor
-
salt
-
peppar
1
citron

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2996 KJ / 716 kCal
Fett 26 g
Salt 5.8 g
Kolhydrater 78 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept