Helstekt oxfilé med konjakssås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Helstekt oxfilé med konjakssås

Överraska dina gäster med en underbar middag bestående av saftig, helstekt oxfilé med konjakssås, potatiskaka och haricots verts. Medan din brynta oxfilé eftersteks i ugn gör du en krämig, god sås av bland annat grädde, konjak och schalottenlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Oxfilè: Putsa oxfilén. Bryn den runt om i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Efterstek filén i ugnen i 15-20 min.
  3. Sås: Skala och finhacka löken. Fräs lök och svartpeppar i matfettet i en kastrull. Häll på hälften av konjaken, vatten och fond. Koka upp och låt småkoka ca 5 min. Blanda mjöl och grädde och vispa i såsen. Koka ytterligare 5 min. Smaka av med soja, den sparade konjaken och ev lite salt.
  4. Skiva köttet tunt lite på snedden.
  5. Till servering: Servera med såsen, potatiskaka och haritcots verts.


Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g oxfilé i bit
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Sås:
  • 2 schalottenlökar
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 msk konjak
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk soja
  • ev salt
Till servering
  • potatis kaka
  • och haricots verts
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1595 kJ / 382 kCal