Helstekt oxfilé med konjakssås

86
22
Helstekt oxfilé med konjakssås

Överraska dina gäster med en underbar middag bestående av saftig, helstekt oxfilé med konjakssås, potatiskaka och haricots verts. Medan din brynta oxfilé eftersteks i ugn gör du en krämig, god sås av bland annat grädde, konjak och schalottenlök.

Helstekt oxfilé med konjakssås

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g oxfilé i bit
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sås:

2 schalottenlökar
2 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin
3 msk konjak
2 1/2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
2 tsk soja
ev salt

Till servering

potatis kaka
och haricots verts (bönor)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

86

Kommentarer

Mona

2022-04-02

På tok för hög ugnstemperatur. 110 grader ska det va.

Catarina

2021-11-04

Ett recept på kött borde ha temperaturer... jag vet men det kan man som receptmakare inte utgå från. Tycker det är väl hög temperatur på ugnen också.

Sara

2021-03-17

När det står soja i receptet, vilken sorts soja är det som avses?

Näringsvärde per portion

Energi 1595 KJ / 382 kCal
Fett 22 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 5 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden