Helstekt oxfilé med konjakssås
Överraska dina gäster med en underbar middag bestående av saftig, helstekt oxfilé med konjakssås, potatiskaka och haricots verts. Medan din brynta oxfilé eftersteks i ugn gör du en krämig, god sås av bland annat grädde, konjak och schalottenlök.
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g oxfilé i bit
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås:
2 schalottenlökar
2 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin
3 msk konjak
2 1/2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
2 tsk soja
ev salt
Till servering
potatis kaka
och haricots verts (bönor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1595 KJ / 382 kCal
Fett22 g
Salt2.5 g
Kolhydrater5 g
Protein34 g
Kommentarer
Vill man inte ha löksås så sila bort löken innan man går i med redningen sen grillar man självklart köttet på grillen....
Anders
2024-05-01På tok för hög ugnstemperatur. 110 grader ska det va.
Mona
2022-04-02Ett recept på kött borde ha temperaturer... jag vet men det kan man som receptmakare inte utgå från. Tycker det är väl hög temperatur på ugnen också.
Catarina
2021-11-04