Fantastisk flamberad pepparbiff som är en smärre utmaning att tillaga, men resultatet blir obeskrivligt smakfullt. Lyxiga ingredienser som konjak och svamp förhöjer rätten ännu mer och gör den till en succé.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
1998
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ulf
2008-03-03Till oxfile så brukar jag mortla en del svartpeppar, två delar rosépeppar och två delar grönpeppar. Sedan rullar jag filébitarna (tjocka ska de va!) så kanterna blir panerade. Har inte testat att flambera köttet, men ska testa någon gång då konjaken får vara kvar tillräckligt länge :-) Denna sorts pepparbiff passar även utmärkt till en mildare rödvinssås, så blanda gärna in en sådan till denna sorts kryddning. En gratinerad potatismosgratäng passar också bra till, bra att göra dagen innan också. (förutom att köra den i ugn) Var inte snål med Västerbottensost eller knaperstekt bacon i den. Hittade inget bra recept här på en sådan, får lägga in ett recept. Oxfilé är bra och god mat :-)
Peter
2006-10-21Ojojoj, detta var verkligen super! Inga problem att laga och verkligen smaskens.
Gunilla
2006-02-05Väldigt gott, men ta inte för mycket svamp och låt inte svampen fräsa för länge så det blir mycket vätska för då går det inte att tända