Flamberad pepparbiff | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Flamberad pepparbiff

Fantastisk flamberad pepparbiff som är en smärre utmaning att tillaga, men resultatet blir obeskrivligt smakfullt. Lyxiga ingredienser som konjak och svamp förhöjer rätten ännu mer och gör den till en succé.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg pepparkornen i några dl vatten. Koka upp. Häll av vattnet. Upprepa processen 3-4 gånger, så får pepparn en mildare smak.
  2. Torka pepparkornen och grovkrossa dem i mortel e d. Ta undan 1-2 msk peppar (för 4 port) till såsen.
  3. Rulla köttskivorna i den grovkrossade pepparn. Det är alltså kanterna och inte snittytan som ska täckas med peppar.
  4. Skiva champinjonerna, skala och finhacka löken.
  5. Bryn köttbitarna ca 2 minuter per sida i smör. Ta upp köttet och lägg det åt sidan.
  6. Fräs champinjoner, lök och 1 msk svartpeppar (för 4 port) tills löken blir glansig.
  7. Lägg på köttbitarna. Häll över konjaken och tänd på. Låt lågorna brinna ut. Ta upp köttbitarna och varmhåll dem.
  8. Tillsätt grädden och kalvfonden. Koka ihop till en simmig sås. Den som önskar kan också reda med lite maizena.
  9. Lägg upp köttbitarna på varma tallrikar. Häll över sås och servera med Krämig gratäng samt gärna en fräsch tomatsallad med lite finhackad lök och en lätt vinägerdressing.
  10. Den som vill ha lite extra krydda på anrättningen kan strö över lite grovkrossad rosépeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 msk hel svartpeppar
  • 4 tjocka bitar oxfilé (helst mittbitar, à ca 170 g)
  • 100 g färsk champinjoner
  • 1/2 gul lök
  • 2 msk smör
  • 4 dl vispgrädde
  • 1/2 dl konc kalvfond på flaska
  • ev maizena majsstärkelse
  • 1 tsk krossad rosépeppar
Lägg till i inköpslistan