Oxfilé med örtig sås

Oxfilé med örtig sås är en omtyckt och förvånansvärt snabblagad varmrätt till festbordet. Köttet bryns först innan du ugnssteker bitarna till önskad temperatur. Såsen ger fylliga smaker av vitlök, örter och vin.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Ingredienser
4 portioner
4 tjocka skivor oxfilé (à150 g)
1 tsk salt
1 krm peppar
smör till stekning
Sås
1 vitlöksklyfta
1 dl persilja
1 dl basilikablad
1/2 dl torrt vitt vin
1/2 dl vatten
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
2 dl vispgrädde
2 msk konc kalvfond
salt
svartpeppar
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1600 KJ / 380 kCal
Fett27 g
Kommentarer
5 stSuveränt gott!! Till detta serverade vi potatiskarameller (potatismos i filodeg, recept från kokaihop.se :-/ ), smörfrästa champinjoner och sockerärtsskidor. Succé!
Rikard
Suveränt gott!! Till detta serverade vi potatiskarameller (potatismos i filodeg, recept från kokaihop.se :-/ ), smörfrästa champinjoner och sockerärtsskidor. Succé!
Rikard
otroligt gott... det här kommer vi att äta vid flera festliga tillfällen.
Jennie
Det var nog den godaste såsen jag har smakat! Dessutom var den smidig att göra. Perfekt festmat!
Kristin
Fantastiskt god sås! Följde ej hela receptet, stekte oxfilén färdig direkt i pannan - serverade med klyftpotatis till.
Kristina