Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

BBQ-marinerad oxfilé med vitlökskräm

Ett utsökt recept att tillaga på grillen i sommar! BBQ-marinera oxfilé med rödvin, liquid smoke, farinsocker, kanel och vinäger. Servera det saftiga köttet med en fantastisk vitlökskräm av crème fraiche, vitlök och honung.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda alla ingredienser till marinaden i en kastrull. Koka upp och låt svalna. Smaka av med salt och peppar. Lägg köttet i dubbla plastpåsar, häll på marinaden och låt marinera minst 30 minuter.
  2. Vitlökskräm: Blanda alla ingredienser till vitlökskrämen, smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla köttet på medelvärme 3-4 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 55° (rödrosa) eller 60° (rosa). Vid 65° är köttet genomstekt, vänt flera gånger. Låt köttet vila under lock eller smörpapper i ca 5 minuter innan det serveras.
  4. Servera oxfilén med krispig grönsallad, vitlökskräm och rostad färskpotatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor oxfilé (à ca 150 g)
BBQ-marinad
  • 2 dl rödvin
  • 1 msk hickory liquid smoke
  • 2 msk farinsocker
  • 1 kanelstång
  • 1 msk rödvinsvinäger
Vitlökskräm
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk flytande honung
Lägg till i inköpslistan