BBQ-marinerad oxfilé med vitlökskräm
Ett utsökt recept att tillaga på grillen i sommar! BBQ-marinera oxfilé med rödvin, liquid smoke, farinsocker, kanel och vinäger. Servera det saftiga köttet med en fantastisk vitlökskräm av crème fraiche, vitlök och honung.
Ingredienser
4 portioner
4 skivor oxfilé (à ca 150 g)
BBQ-marinad
2 dl rödvin
1 msk hickory liquid smoke
2 msk farinsocker
1 kanelstång
1 msk rödvinsvinäger
Vitlökskräm
2 dl lätt crème fraiche
1 hackad vitlöksklyfta
1 tsk flytande honung
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer