Helstekt oxfilé med ljummen rödbetssallad och getostcrème

17
1
Helstekt oxfilé med ljummen rödbetssallad och getostcrème

Underbar helstekt oxfilé med en njutbar och len ostcrème av crème fraiche och getost. Till oxfilén och getostcrèmen serverar du en ljummen sallad av rödbetor, sockerärter, matvete och babyspenat. En fantastisk festmåltid.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Helstekt oxfilé med ljummen rödbetssallad och getostcrème

Ingredienser

4 portioner
700 g oxfilé i bit
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm peppar

Getostcrème

100 g getost (av chèvretyp)
2 dl crème fraiche
1 krm salt
1 krm peppar

Sallad

2 rödbetor
1 ask sockerärtor (à 150 g)
1 burk matvete (à 410 g)
1 msk olja
1 påse babyspenat (à 70 g)
2 msk färskpressad limejuice
1 msk olja att blanda med limejuicen

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt matvete med ris, quinoa eller bönor.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ, byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Kali

2019-06-14

Jag ställde fram flytande honung och en skål med hackade valnötter som tillbehör. Gjorde en höjdarrätt ännu bättre!