Helstekt oxfilé med ljummen rödbetssallad och getostcrème
Underbar helstekt oxfilé med en njutbar och len ostcrème av crème fraiche och getost. Till oxfilén och getostcrèmen serverar du en ljummen sallad av rödbetor, sockerärter, matvete och babyspenat. En fantastisk festmåltid.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010
Ingredienser
4 portioner
700 g oxfilé i bit
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm peppar
Getostcrème
100 g getost (av chèvretyp)
2 dl crème fraiche
1 krm salt
1 krm peppar
Sallad
2 rödbetor
1 ask sockerärtor (à 150 g)
1 burk matvete (à 410 g)
1 msk olja
1 påse babyspenat (à 70 g)
2 msk färskpressad limejuice
1 msk olja att blanda med limejuicen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag ställde fram flytande honung och en skål med hackade valnötter som tillbehör. Gjorde en höjdarrätt ännu bättre!
Kali
2019-06-14