Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Helstekt oxfilé med ljummen rödbetssallad och getostcrème

Underbar helstekt oxfilé med en njutbar och len ostcrème av crème fraiche och getost. Till oxfilén och getostcrèmen serverar du en ljummen sallad av rödbetor, sockerärter, matvete och babyspenat. En fantastisk festmåltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Putsa och bryn oxfilén runt om i olja i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 58-65°C (rosa-genomstekt), det tar ca 1 timme.
  3. Ta ut köttet. Linda in det i smörpapper. Låt vila 15-20 minuter.
  4. Getostcrème: Gaffelmosa getosten och blanda med crème fraiche, salt och peppar.
  5. Sallad: Koka rödbetorna mjuka. Gnid bort skalet under rinnande kallt vatten.
  6. Dela sockerärterna på snedden. Skär rödbetorna i klyftor. Fräs sockerärter och rödbetor i olja ca 2 minuter i en stekpanna. Häll av matvetet och blanda i. Fräs ytterligare någon minut. Vänd ner spenaten och låt allt bli varmt. Blanda i olja och limejuicen.
  7. Skär köttet i skivor. Servera med den ljumma salladen och getostcrèmen. Krydda med flingsalt och peppar.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt matvete med ris, quinoa eller bönor.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ, byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g oxfilé i bit
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm peppar
Getostcrème
  • 100 g getost (av chèvretyp)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Sallad
  • 2 rödbetor
  • 1 ask sockerärter (à 150 g)
  • 1 burk matvete (à 410 g)
  • 1 msk olja
  • 1 påse babyspenat (à 70 g)
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 msk olja att blanda med limejuicen
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare