Helstekt oxfilé med ljummen rödbetssallad och getostcrème

Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
1
Helstekt oxfilé med ljummen rödbetssallad och getostcrème

Underbar helstekt oxfilé med en njutbar och len ostcrème av crème fraiche och getost. Till oxfilén och getostcrèmen serverar du en ljummen sallad av rödbetor, sockerärter, matvete och babyspenat. En fantastisk festmåltid.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Helstekt oxfilé med ljummen rödbetssallad och getostcrème

Ingredienser

4 portioner
700 g  oxfilé i bit
1 msk  olivolja
1 tsk  flingsalt
2 krm  peppar

Getostcrème

100 g  getost (av chèvretyp)
2 dl  crème fraiche
1 krm  salt
1 krm  peppar

Sallad

2   rödbetor
1   ask sockerärtor (à 150 g)
1   burk matvete (à 410 g)
1 msk  olja
1   påse babyspenat (à 70 g)
2 msk  färskpressad limejuice
1 msk  olja att blanda med limejuicen

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt matvete med ris, quinoa eller bönor.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ, byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

Jag ställde fram flytande honung och en skål med hackade valnötter som tillbehör. Gjorde en höjdarrätt ännu bättre!

Kali

2019-06-14

Testa liknande recept

Oxfilé med getost & vinsås
Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Flamberad pepparbiff
Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.
199 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oxfilé med apelsin- & peppartäcke
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matvetesallad med aprikoser och getost
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Skomakarlåda
Betyg 3.3 av 5.
229 personer har röstat
Under 30 min att tillaga