Helstekt oxfilé med ljummen rödbetssallad och getostcrème

Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
1
Helstekt oxfilé med ljummen rödbetssallad och getostcrème

Underbar helstekt oxfilé med en njutbar och len ostcrème av crème fraiche och getost. Till oxfilén och getostcrèmen serverar du en ljummen sallad av rödbetor, sockerärter, matvete och babyspenat. En fantastisk festmåltid.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Helstekt oxfilé med ljummen rödbetssallad och getostcrème

Ingredienser

4 portioner
700 g oxfilé i bit
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm peppar

Getostcrème

100 g getost (av chèvretyp)
2 dl crème fraiche
1 krm salt
1 krm peppar

Sallad

2 rödbetor
1 ask sockerärtor (à 150 g)
1 burk matvete (à 410 g)
1 msk olja
1 påse babyspenat (à 70 g)
2 msk färskpressad limejuice
1 msk olja att blanda med limejuicen

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

Jag ställde fram flytande honung och en skål med hackade valnötter som tillbehör. Gjorde en höjdarrätt ännu bättre!

Kali

2019-06-14

Testa liknande recept

Oxfilé med getost & vinsås
Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Flamberad pepparbiff
Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.
203 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oxfilé med apelsin- & peppartäcke
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matvetesallad med aprikoser och getost
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Oxfilépasta
Betyg 4.3 av 5.
116 personer har röstat
Under 30 min att tillaga