Oxfilé med getost & vinsås

Oxfilé med getost och vinsås är en imponerande varmrätt med himmelska smaker. Blanda getosten med timjan och lägg på oxfilén innan den steks i ugnen. Vinsåsen har delikata smaker av kalvfond, balsamvinäger och rött vin.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Ingredienser
10 portioner
1 1/2 kg oxfilé
salt
svartpeppar
smör till stekning
500 g körsbärstomater
Getost
125 g fransk getost
1 1/2 msk färska timjansblad
Sås
2 msk strösocker
4 msk lagrad balsamvinäger
3 dl rödvin
2 dl vatten
4 msk konc kalvfond
1 msk majsstärkelse (Maizena)
2 msk smör
Gör så här
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1130 KJ / 270 kCal
Fett12 g
Kommentarer
5 stSuper gott! Denna rätt har vi ätit på nyårsafton i flera år.
Marie
Ett mycket gott recept som vi har gjort flera gånger, speciellt rödvinssåsen har blivit en favorit.
Nina
Getosten gav inte så mycket smak som jag hade förväntat mig. Rödvinssåsen är lite för söt för min smak. Tyvärr föll inte detta recept mig i smaken.
Sofia
Fantastiskt gott! Jag gjorde potatis och spenatkakan till och det passade mycket bra.
Andrea
Kanongott och lättlagat. Jag valde som tillbehör den varma potatitssalladen, som jag tycker passar utmärkt ihop med köttet. Dessutom kan det hela förberedas i god tid, så man slipper "röra runt i kastrullerna" in i det sista. Såsen kan med fördel ha ytterligare en msk maizena, så blir den något simmigare.
Åsa