Oxfilé med getost & vinsås

Betyg 3.7 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Oxfilé med getost & vinsås

Oxfilé med getost och vinsås är en imponerande varmrätt med himmelska smaker. Blanda getosten med timjan och lägg på oxfilén innan den steks i ugnen. Vinsåsen har delikata smaker av kalvfond, balsamvinäger och rött vin.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Oxfilé med getost & vinsås

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 kg oxfilé
salt
svartpeppar
smör till stekning
500 g körsbärstomater

Getost

125 g fransk getost
1 1/2 msk färska timjansblad

Sås

2 msk strösocker
4 msk lagrad balsamvinäger
3 dl rödvin
2 dl vatten
4 msk konc kalvfond
1 msk majsstärkelse (Maizena)
2 msk smör

Gör så här

00:10:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Super gott! Denna rätt har vi ätit på nyårsafton i flera år.

    Marie

  • Ett mycket gott recept som vi har gjort flera gånger, speciellt rödvinssåsen har blivit en favorit.

    Nina

  • Getosten gav inte så mycket smak som jag hade förväntat mig. Rödvinssåsen är lite för söt för min smak. Tyvärr föll inte detta recept mig i smaken.

    Sofia

Näringsvärde per portion

Energi1130 KJ / 270 kCal
Fett12 g

Testa liknande recept

  • Grillad oxfilé
    Betyg 4.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Helstekt oxfilé
    Betyg 4.1 av 5.213 personer har röstat
    Receptet har 37 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Helstekt pepparfilé
    Betyg 4 av 5.88 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad