Ostronskivling i sesambuljong med anka

Ankbröstet får perfekt innertemperatur i ugnen och serveras sedan tillsammans med risnudlar som blandas med pak choi, salladslök och ostronskivling i en smakrik sesambuljong.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2017

Ingredienser
4 portioner
Anka
3 förp ankbröst (à 200 g)
1 msk smör
salt
peppar
Sesambuljong
4 port risnudlar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk sesamfrön
150 g ostronskivling
1 msk olja
1 l svamp- eller kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk kinesisk soja
250 g pak choi
1/2 påse salladslök (à 125 g)
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2320 KJ / 555 kCal
Fett16 g
Salt5 g
Kolhydrater64 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 stBra men kassen har inte pak choi eller ankar
Tracy
Fick kycklingfilé istället för anka i matkassen utan information.. Laga kyckling enligt detta recept till 58 grader låter spännande.
Solveig
Hej Solveig! Du får vända dig till din butik och påtala detta så löser de det säkert. Hälsningar Michelle
ICA-köket