Ostpanerad fisk med dillsås

2
1 Klimatsmart
Ostpanerad fisk med dillsås

Att panera fisk i ost är ett vinnande koncept, det kommer ni märka efter att ha testat den här smarriga rätten. Till detta serveras kokt potatis, en senaps- och dillsmakande sås och varma, gröna ärtor. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2022

Ostpanerad fisk med dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
salt
peppar
250 g gröna ärtor
600 g alaska pollock
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd (gärna panko)
1 dl riven ost
1 msk olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i senapen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Fia

2022-05-13

Jag använde torskrygg och wästerbottenost till detta recept och det blev väldigt gott! Ett tips är att göra såsen i förväg, den blir godare och mer smakrik om den får stå till sig några timmar.

Näringsvärde per portion

Energi 2724 KJ / 650 kCal
Fett 27 g
Salt 2 g
Kolhydrater 56 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden