Ostpanerad fisk med dillsås
Att panera fisk i ost är ett vinnande koncept, det kommer ni märka efter att ha testat den här smarriga rätten. Till detta serveras kokt potatis, en senaps- och dillsmakande sås och varma, gröna ärtor. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
salt
peppar
250 g gröna ärtor
600 g alaska pollock
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd (gärna panko)
1 dl riven ost
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2724 KJ / 650 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein41 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag använde torskrygg och wästerbottenost till detta recept och det blev väldigt gott! Ett tips är att göra såsen i förväg, den blir godare och mer smakrik om den får stå till sig några timmar.
Fia
2022-05-13