Ostpanerad fisk med dillsås

Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
1Klimatsmart
Ostpanerad fisk med dillsås

Att panera fisk i ost är ett vinnande koncept, det kommer ni märka efter att ha testat den här smarriga rätten. Till detta serveras kokt potatis, en senaps- och dillsmakande sås och varma, gröna ärtor. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2022

Ostpanerad fisk med dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
1   förp färsk dill (à 20 g)
2 dl  crème fraiche
1 tsk  dijonsenap
salt
peppar
250 g  gröna ärtor
600 g  alaska pollock
1/2 dl  vetemjöl
1   ägg
1 dl  ströbröd (gärna panko)
1 dl  riven ost
1 msk  olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i senapen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Jag använde torskrygg och wästerbottenost till detta recept och det blev väldigt gott! Ett tips är att göra såsen i förväg, den blir godare och mer smakrik om den får stå till sig några timmar.

Fia

2022-05-13

Näringsvärde per portion

Energi2724 KJ / 650 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein41 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fisk i ugn med kaviarsås
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk med kall dill- och äggsås
Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt fisk med ärtsås och tomatsallad
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk i paneng curry med minimajs
Betyg 3.7 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga