Fisk med kall dill- och äggsås
Fisk med äggsås är en god och lättlagad rätt där det mesta sköter sig själv i ugnen. Medan fisken tillagas behöver du bara svänga ihop en fräsch kall äggsås med crème fraiche och dill. Ge tallriken en färgklick med gröna ärter och servera med kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
Dill- och äggsås
2 ägg
2 dl crème fraiche
1 krm salt
1/2 krm peppar
1/2 ask färsk dill (à 20 g)
Fisk
675 g alaska pollock
1/2 tsk salt
Grönsaker
1/2 förp gröna ärtor (à 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2292 KJ / 548 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott! Lite enklare variant av traditionell torsk med äggsås.
Felicia
2016-12-08