Fisk med kall dill- och äggsås

Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
1
Fisk med kall dill- och äggsås

Fisk med äggsås är en god och lättlagad rätt där det mesta sköter sig själv i ugnen. Medan fisken tillagas behöver du bara svänga ihop en fräsch kall äggsås med crème fraiche och dill. Ge tallriken en färgklick med gröna ärter och servera med kokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2016

Fisk med kall dill- och äggsås

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis

Dill- och äggsås

2 ägg
2 dl crème fraiche
1 krm salt
1/2 krm peppar
1/2 ask färsk dill (à 20 g)

Fisk

675 g alaska pollock
1/2 tsk salt

Grönsaker

1/2 förp gröna ärtor (à 250 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat

Kommentar

Gott! Lite enklare variant av traditionell torsk med äggsås.

Felicia

2016-12-08

Näringsvärde per portion

Energi2292 KJ / 548 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fisk i ugn med kaviarsås
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med tomat och dill
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med curry- och osttäcke
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Alaska pollock med zucchini och ansjovis
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig fisk med gräddiga ärtor
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Goda pizzafisken
Betyg 4.4 av 5.
83 personer har röstat
Under 45 min att tillaga