Fisk med kall dill- och äggsås

19
1
Fisk med kall dill- och äggsås

Fisk med äggsås är en god och lättlagad rätt där det mesta sköter sig själv i ugnen. Medan fisken tillagas behöver du bara svänga ihop en fräsch kall äggsås med crème fraiche och dill. Ge tallriken en färgklick med gröna ärter och servera med kokt potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2016

Fisk med kall dill- och äggsås

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
fast potatis

Dill- och äggsås

2
ägg
2 dl
crème fraiche
1 krm
salt
1/2 krm
peppar
1/2
ask färsk dill (à 20 g)

Fisk

675 g
alaska pollock
1/2 tsk
salt

Grönsaker

1/2
förp gröna ärtor (à 250 g)

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och cottage cheese utan laktos.
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Felicia

12/8/2016

Gott! Lite enklare variant av traditionell torsk med äggsås.

Näringsvärde per portion

Energi 2292 KJ / 548 kCal
Fett 21 g
Salt 2 g
Kolhydrater 44 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept