Ostpanerad aubergine med tomatkräm

12
4
Ostpanerad aubergine med tomatkräm

Aubergine panerad i ost blir underbart krispig och smakrik när den steks gyllenbrun i stekpannan. Den passar väl ihop med riset och den lena tomatkrämen. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2018

Ostpanerad aubergine med tomatkräm

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Aubergine

2
auberginer
1 dl
vetemjöl
-
salt
-
peppar
2
ägg
100 g
riven ost (gärna appenzeller)
1/2 dl
ströbröd
3 msk
olivolja

Tomatkräm

1/2
rödlök
4
soltorkade tomater
1/2
kruka persilja
2 dl
smetana

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Patrik

2020-12-05

Detta blev väldigt gott,men sen tror jag man måste tycka om aubergine sen innan. Hade lite chiliflakes på och det blev kalas:)

Linda

2018-04-12

God dressing, men auberginerna var inte så goda. Vi tyckte också att det var lite kladdigt att göra. Ingen maträtt för barn.

Yvonne

2018-03-16

Mycket gott! Rekomendenderar😃

Näringsvärde per portion

Energi 3148 KJ / 750 kCal
Fett 42 g
Salt 2.56 g
Kolhydrater 69 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept