Ostpanerad aubergine med tomatkräm
Aubergine panerad i ost blir underbart krispig och smakrik när den steks gyllenbrun i stekpannan. Den passar väl ihop med riset och den lena tomatkrämen. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Aubergine
2 auberginer
1 dl vetemjöl
salt
peppar
2 ägg
100 g riven ost (gärna appenzeller)
1/2 dl ströbröd
3 msk olivolja
Tomatkräm
1/2 rödlök
4 soltorkade tomater
1/2 kruka persilja
2 dl smetana
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3148 KJ / 750 kCal
Fett42 g
Salt2.56 g
Kolhydrater69 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kanon, följde receptet, kommer att bli fler gånger. Lite kladdigt, javisst dubbel panering. Skalade auberginen och saltade före för att dra ur vätska.
Svante
2024-11-12Jag håller med andra som säger att det var kladdigt att göra. Det ville inte fästa så lätt och steka i gjutjärn var inte så bra så vi bytte till teflon efter första stekningen. Jag la till garam masala i mjölet för att jag tänkte att salt och peppar skulle varit för trist, men det gifte sig inte så bra med aubergine så tror hellre på någon annan krydda. Läste på ett annat recept att man skulle salta och köra auberginen i ugnen en liten stund för att då skulle de inte bli så "beska". Ångrade i efterhand att jag inte gjorde det. Barnen tyckte inte alls om dem. Om det berodde på enbart auberginens egenskaper i sig eller tillsammans med garam masala vet jag inte. Vi gjorde inte denna sås till, men sonen fick röra ihop en egen sås som blev supergod. Han blandade ihop turkisk yoghurt, cream fraiche, lite ICA fin krossade chili tomater, ICA pesto soltorkade tomater, salt, peppar och vitlök. Propositionerna vet bara han, men god kombination var det. Vi hade Frebaco svenskt kornris i stället för vanligt ris. Zucchini fritters som vi också gjorde var godare än dessa.
Maria
2024-10-22Detta blev väldigt gott,men sen tror jag man måste tycka om aubergine sen innan. Hade lite chiliflakes på och det blev kalas:)
Patrik
2020-12-05