Ostpanerad aubergine med tomatkräm

Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
4
Ostpanerad aubergine med tomatkräm

Aubergine panerad i ost blir underbart krispig och smakrik när den steks gyllenbrun i stekpannan. Den passar väl ihop med riset och den lena tomatkrämen. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2018

Ostpanerad aubergine med tomatkräm

Ingredienser

4 portioner
4   port ris

Aubergine

2   auberginer
1 dl  vetemjöl
salt
peppar
2   ägg
100 g  riven ost (gärna appenzeller)
1/2 dl  ströbröd
3 msk  olivolja

Tomatkräm

1/2   rödlök
4   soltorkade tomater
1/2   kruka persilja
2 dl  smetana

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Detta blev väldigt gott,men sen tror jag man måste tycka om aubergine sen innan. Hade lite chiliflakes på och det blev kalas:)

Patrik

2020-12-05

God dressing, men auberginerna var inte så goda. Vi tyckte också att det var lite kladdigt att göra. Ingen maträtt för barn.

Linda

2018-04-12

Mycket gott! Rekomendenderar😃

Yvonne

2018-03-16

Näringsvärde per portion

Energi3148 KJ / 750 kCal
Fett42 g
Salt2.56 g
Kolhydrater69 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Auberginepiccata med soltorkad tomatkräm
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tempurafriterad aubergine
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Parmesanpanerad aubergineburgare
Betyg 3.1 av 5.
62 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chili con aubergine
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nasu Dengaku misogrillad aubergine med nötströssel
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga