Ostpanerad aubergine med tomatkräm

Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat
6
Ostpanerad aubergine med tomatkräm

Aubergine panerad i ost blir underbart krispig och smakrik när den steks gyllenbrun i stekpannan. Den passar väl ihop med riset och den lena tomatkrämen. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2018

Ostpanerad aubergine med tomatkräm

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Aubergine

2 auberginer
1 dl vetemjöl
salt
peppar
2 ägg
100 g riven ost (gärna appenzeller)
1/2 dl ströbröd
3 msk olivolja

Tomatkräm

1/2 rödlök
4 soltorkade tomater
1/2 kruka persilja
2 dl smetana

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Kanon, följde receptet, kommer att bli fler gånger. Lite kladdigt, javisst dubbel panering. Skalade auberginen och saltade före för att dra ur vätska.

Svante

2024-11-12

Jag håller med andra som säger att det var kladdigt att göra. Det ville inte fästa så lätt och steka i gjutjärn var inte så bra så vi bytte till teflon efter första stekningen. Jag la till garam masala i mjölet för att jag tänkte att salt och peppar skulle varit för trist, men det gifte sig inte så bra med aubergine så tror hellre på någon annan krydda. Läste på ett annat recept att man skulle salta och köra auberginen i ugnen en liten stund för att då skulle de inte bli så "beska". Ångrade i efterhand att jag inte gjorde det. Barnen tyckte inte alls om dem. Om det berodde på enbart auberginens egenskaper i sig eller tillsammans med garam masala vet jag inte. Vi gjorde inte denna sås till, men sonen fick röra ihop en egen sås som blev supergod. Han blandade ihop turkisk yoghurt, cream fraiche, lite ICA fin krossade chili tomater, ICA pesto soltorkade tomater, salt, peppar och vitlök. Propositionerna vet bara han, men god kombination var det. Vi hade Frebaco svenskt kornris i stället för vanligt ris. Zucchini fritters som vi också gjorde var godare än dessa.

Maria

2024-10-22

Detta blev väldigt gott,men sen tror jag man måste tycka om aubergine sen innan. Hade lite chiliflakes på och det blev kalas:)

Patrik

2020-12-05

Näringsvärde per portion

Energi3148 KJ / 750 kCal
Fett42 g
Salt2.56 g
Kolhydrater69 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Auberginepiccata med soltorkad tomatkräm
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Tempurafriterad aubergine
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chili con aubergine
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesanpanerad aubergineburgare
Betyg 3.1 av 5.
62 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nasu Dengaku misogrillad aubergine med nötströssel
Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga