Auberginepiccata med soltorkad tomatkräm
Auberginepiccata är en otroligt god rätt med fina texturer. Auberginen som du skär i skivor vänder du sedan i en ost- och ströbrödblandning. Stek sedan plättarna gyllenbruna så att de får en fin krispig yta. Servera slutligen med nykokt ris, tomat- och gräslöksdipp samt en härlig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Aubergine
2 auberginer
1/2 dl vetemjöl
salt
peppar
2 ägg
150 g riven gratängost
1 dl ströbröd
3 msk olivolja
Tillbehör
1/2 rödlök
135 g soltorkade tomater
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl lätt crème fraiche
1/2 cosmopolitansallad
200 g selleristjälkar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2879 KJ / 688 kCal
Fett33 g
Salt3.3 g
Kolhydrater68 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Var väldigt taggad på denna rätt men blev mycket besviken. Vet inte om jag missar något men det är extremt svårt att få mjöl etc. att fästa på aubergine; speciellt på skalet. Därtill så behöver ost och ströbröd vara jämnstort för annars fäster mest av det finkorniga och knappt alls av det andra. Tomatkrämen var den stora behållningen med denna rätt; den kommer jag använda till annat.
Patrik
2020-10-11