Auberginepiccata med soltorkad tomatkräm
Auberginepiccata är en otroligt god rätt med fina texturer. Auberginen som du skär i skivor vänder du sedan i en ost- och ströbrödblandning. Stek sedan plättarna gyllenbruna så att de får en fin krispig yta. Servera slutligen med nykokt ris, tomat- och gräslöksdipp samt en härlig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2018
Ingredienser
Aubergine
Tillbehör
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller välj mjölkfritt alternativ. Byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfritt alternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Var väldigt taggad på denna rätt men blev mycket besviken. Vet inte om jag missar något men det är extremt svårt att få mjöl etc. att fästa på aubergine; speciellt på skalet. Därtill så behöver ost och ströbröd vara jämnstort för annars fäster mest av det finkorniga och knappt alls av det andra. Tomatkrämen var den stora behållningen med denna rätt; den kommer jag använda till annat.
Patrik
2020-10-11