Auberginepiccata med soltorkad tomatkräm

9
1
Auberginepiccata med soltorkad tomatkräm

Auberginepiccata är en otroligt god rätt med fina texturer. Auberginen som du skär i skivor vänder du sedan i en ost- och ströbrödblandning. Stek sedan plättarna gyllenbruna så att de får en fin krispig yta. Servera slutligen med nykokt ris, tomat- och gräslöksdipp samt en härlig sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2018

Auberginepiccata med soltorkad tomatkräm

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Aubergine

2
auberginer
1/2 dl
vetemjöl
-
salt
-
peppar
2
ägg
150 g
riven gratängost
1 dl
ströbröd
3 msk
olivolja

Tillbehör

1/2
rödlök
135 g
soltorkade tomater
1
ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl
lätt crème fraiche
1/2
cosmopolitansallad
200 g
selleristjälkar

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller välj mjölkfritt alternativ. Byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfritt alternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Patrik

2020-10-11

Var väldigt taggad på denna rätt men blev mycket besviken. Vet inte om jag missar något men det är extremt svårt att få mjöl etc. att fästa på aubergine; speciellt på skalet. Därtill så behöver ost och ströbröd vara jämnstort för annars fäster mest av det finkorniga och knappt alls av det andra. Tomatkrämen var den stora behållningen med denna rätt; den kommer jag använda till annat.

Näringsvärde per portion

Energi 2879 KJ / 688 kCal
Fett 33 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 68 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept