Ostgratinerad skinkschnitzel med ris

En aptitretande middagsmåltid som passar de flesta i hemmet. Den matiga skinkschnitzeln bryns i en stekpanna och tillagas sedan i ugnen, tillsammans med ett smarrigt lager av crème fraiche, riven ost, dragon och peppar. Servera den färdiga schnitzeln med nykokt ris och krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2014

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Skinkschnitzel
ca 600 g skivad skinkschnitzel
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
2 dl lätt crème fraiche
1 1/2 dl riven ost
1 1/2 msk dragon
2 krm svartpeppar
Sallad
1/2 rödlök
3 tomater
1 krispsallad
1 msk olja
1 msk rödvinsvinäger
1/2 kruka persilja
Gör så här
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2418 KJ / 577 kCal
Fett21.4 g
Kolhydrater52.2 g
Protein42.4 g
Kommentarer
5 stJättegott. Hade 8-9 min i ugnen efter jag förstekte den. Gott med dragon på osten som vi valde västerbottenost. Satt som en ”smäck”
Marianne
Blev en mycket god smak. Men tyckte bara 6 min i ugn var lite för kort tid. Eftersom man bara skulle bryna. Fick lägga på minst 9 min. Men gjorde lite mer än 600gr kött. Drogonen gjorde susen! Hade egenmalda kryddor som passar till allt!
Johan
Snabbt och enkelt och riktigt gott. Ersatte dragonen med lite andra kryddor jag tycker är godare
Ebba