Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ostgratinerad skinkschnitzel med ris

En aptitretande middagsmåltid som passar de flesta i hemmet. Den matiga skinkschnitzeln bryns i en stekpanna och tillagas sedan i ugnen, tillsammans med ett smarrigt lager av crème fraiche, riven ost, dragon och peppar. Servera den färdiga schnitzeln med nykokt ris och krispig sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skinkschnitzel: Bryn schnitzeln i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form och bred på crème fraiche. Strö över osten, dragon och peppar. Gratinera mitt
    i ugnen ca 6 minuter.
  4. Sallad: Skala och skiva löken tunt. Skär tomaterna i tärningar och plocka salladen i bitar. Lägg grönsakerna på ett fat. Ringla över olja och vinäger och krydda med salt och peppar. Plocka och finhacka persiljan och vänd ner i salladen.
  5. Servera schnitzeln med ris och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Skinkschnitzel
  • ca 600 g skivad skinkschnitzel
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 1 1/2 msk dragon
  • 2 krm svartpeppar
Sallad
  • 1/2 rödlök
  • 3 tomater
  • 1 krispsallad
  • 1 msk olja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2418 kJ / 577 kCal