Ostgratinerad aubergine med avokadokräm
Stek aubergineskivorna gyllenbruna innan du toppar dem med ostblandningen för att sedan tillaga dem klart i ugn. Den lena avokadokrämen med sting gifter sig fint med de krispiga aubergineskivorna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021
Ingredienser
4 portioner
Aubergine
2 aubergine
salt
peppar
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 dl riven ost (gärna prästost)
1 dl ströbröd
Bulgur
4 port bulgur
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
65 g babyspenat
Avokadokräm
1 rödlök
2 avokador
1 1/2 dl gräddfil
2 krm chilipulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2282 KJ / 545 kCal
Fett31 g
Salt0.77 g
Kolhydrater45 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Passade mig perfekt! Väldigt gott! Värmde schalottenlök och tomater och la över de gratinerade auberginerna, hade kunnat krydda mer och stekt mer vitlök med tomaterna :)
Camilla
2023-07-31Mkt gott.
Staffan
2023-04-23Jättegott, tog lite extra chili och vitlök, samt lite örtsalt och vitpeppar. Avacadoröran var riktigt god med mycket rödlök. Hade ingen Bulgur hemma, tog havreris, gott med citron och olivolja i. Det blir fler gånger
Tomas
2022-10-23