Ostgratinerad aubergine med avokadokräm

13
1 Klimatsmart
Ostgratinerad aubergine med avokadokräm

Stek aubergineskivorna gyllenbruna innan du toppar dem med ostblandningen för att sedan tillaga dem klart i ugn. Den lena avokadokrämen med sting gifter sig fint med de krispiga plättarna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2020

Ostgratinerad aubergine med avokadokräm

Ingredienser

4 portioner

Aubergine

2
aubergine
-
salt
-
peppar
3 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
2 dl
riven ost (gärna prästost)
1 dl
ströbröd

Bulgur

4
port bulgur
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
65 g
babyspenat

Avokadokräm

1
rödlök
2
avokador
1 1/2 dl
gräddfil
2 krm
chilipulver

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Byt ut bulgur mot quinoa, bovete eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten och gräddfilen mot mjölkfria ersättningsprodukter.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Blanda även i pressad citron och olivolja i bulgurn.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Maja

5/31/2018

När ska man pressa i vitlöken egentligen? Om man gör det i slutet så har man ju redan stekt de flesta aubergineskivorna, men om man gör det när de första skivorna snart stekt klart hinner vitlöken brännas innan de sista skivorna har stekts.

Redaktionen ICAse

7/12/2018

Hej Maja! Vi har nu förtydligat i receptet och hoppas det blir bättre att följa. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2282 KJ / 545 kCal
Fett 31 g
Salt 0.77 g
Kolhydrater 45 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept