Ostgratinerad aubergine med avokadokräm

Betyg 3.9 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Ostgratinerad aubergine med avokadokräm

Stek aubergineskivorna gyllenbruna innan du toppar dem med ostblandningen för att sedan tillaga dem klart i ugn. Den lena avokadokrämen med sting gifter sig fint med de krispiga aubergineskivorna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021

Ostgratinerad aubergine med avokadokräm

Ingredienser

4 portioner

Aubergine

2 aubergine
salt
peppar
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 dl riven ost (gärna prästost)
1 dl ströbröd

Bulgur

4 port bulgur
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
65 g babyspenat

Avokadokräm

1 rödlök
2 avokador
1 1/2 dl gräddfil
2 krm chilipulver

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Passade mig perfekt! Väldigt gott! Värmde schalottenlök och tomater och la över de gratinerade auberginerna, hade kunnat krydda mer och stekt mer vitlök med tomaterna :)

    Camilla

  • Mkt gott.

    Staffan

  • Jättegott, tog lite extra chili och vitlök, samt lite örtsalt och vitpeppar. Avacadoröran var riktigt god med mycket rödlök. Hade ingen Bulgur hemma, tog havreris, gott med citron och olivolja i. Det blir fler gånger

    Tomas

  • Jag tyckte att det blev jättegott. Personligen skulle jag nog skippa löken i avokadoröran men det är väl en smaksak. Blir säkert flera gånger.

    Fredrik

  • Avokadokrämen fick jag kasta. Resten var okej men inget jag kommer göra igen

    Martina

  • Usch. Det var inte gott alls

    Olov

  • Jättegott! Jag hade ingen bulgur utan körde med ugnsstekta småpotatisar. Förstår inte riktigt ”Gunnars” kommentar för det är ju helt fritt fram att smaka av hela tiden när man lagar mat för att det ska passa ens egna smaklökar. Jag smakade av alla olika delar med salt, svartpeppar, vitlök(-spulver) och chilipulver. Jag hade en ganska intetsmakande prästostsbit (Arla) så blandade med parmesan. Jag blandade också vanligt ströbröd med panko för mera ”crunch”.

    Cecilia

  • Som vanligt med veg, mycket jobb för att äntligen få äta nåt som borde smakat mer.

    Gunnar

  • Toppen 4,5 poäng

    Nils

  • När ska man pressa i vitlöken egentligen? Om man gör det i slutet så har man ju redan stekt de flesta aubergineskivorna, men om man gör det när de första skivorna snart stekt klart hinner vitlöken brännas innan de sista skivorna har stekts.

    Maja

    Hej Maja! Vi har nu förtydligat i receptet och hoppas det blir bättre att följa. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi2282 KJ / 545 kCal
Fett31 g
Salt0.77 g
Kolhydrater45 g
Protein16 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kycklingbullar med bulgur
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegolasagne med aubergine och spenat
    Betyg 4.2 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bönbulgur med kalkon och citronyoghurt
    Betyg 2.3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad