Ostgratinerad aubergine med avokadokräm

Stek aubergineskivorna gyllenbruna innan du toppar dem med ostblandningen för att sedan tillaga dem klart i ugn. Den lena avokadokrämen med sting gifter sig fint med de krispiga aubergineskivorna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021

Ingredienser
4 portioner
Aubergine
2 aubergine
salt
peppar
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 dl riven ost (gärna prästost)
1 dl ströbröd
Bulgur
4 port bulgur
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
65 g babyspenat
Avokadokräm
1 rödlök
2 avokador
1 1/2 dl gräddfil
2 krm chilipulver
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2282 KJ / 545 kCal
Fett31 g
Salt0.77 g
Kolhydrater45 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
10 stPassade mig perfekt! Väldigt gott! Värmde schalottenlök och tomater och la över de gratinerade auberginerna, hade kunnat krydda mer och stekt mer vitlök med tomaterna :)
Camilla
Mkt gott.
Staffan
Jättegott, tog lite extra chili och vitlök, samt lite örtsalt och vitpeppar. Avacadoröran var riktigt god med mycket rödlök. Hade ingen Bulgur hemma, tog havreris, gott med citron och olivolja i. Det blir fler gånger
Tomas
Jag tyckte att det blev jättegott. Personligen skulle jag nog skippa löken i avokadoröran men det är väl en smaksak. Blir säkert flera gånger.
Fredrik
Avokadokrämen fick jag kasta. Resten var okej men inget jag kommer göra igen
Martina
Usch. Det var inte gott alls
Olov
Jättegott! Jag hade ingen bulgur utan körde med ugnsstekta småpotatisar. Förstår inte riktigt ”Gunnars” kommentar för det är ju helt fritt fram att smaka av hela tiden när man lagar mat för att det ska passa ens egna smaklökar. Jag smakade av alla olika delar med salt, svartpeppar, vitlök(-spulver) och chilipulver. Jag hade en ganska intetsmakande prästostsbit (Arla) så blandade med parmesan. Jag blandade också vanligt ströbröd med panko för mera ”crunch”.
Cecilia
Som vanligt med veg, mycket jobb för att äntligen få äta nåt som borde smakat mer.
Gunnar
Toppen 4,5 poäng
Nils
När ska man pressa i vitlöken egentligen? Om man gör det i slutet så har man ju redan stekt de flesta aubergineskivorna, men om man gör det när de första skivorna snart stekt klart hinner vitlöken brännas innan de sista skivorna har stekts.
Maja
Hej Maja! Vi har nu förtydligat i receptet och hoppas det blir bättre att följa. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket