Fetaostgratinerad aubergine med myntayoghurt
Alltså det här är så gott så att vi svimmar. Aubergine som gratineras i ugn med pastasås, fetaost och pankoströbröd - ja ni hör ju. Till det serveras kokt sommarpotatis, en fräsch sallad och en myntayoghurt som med bara två ingredienser skapar magi. Ät och njut, vänner!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g sommarpotatis
Aubergine
2 auberginer (à 300 g)
salt
peppar
3 msk olivolja
1 förp pastasås med chili (à 390 g)
150 g fetaost
1 dl panko eller ströbröd
Sallad
1 rödlök
250 g snackgurka
2 hjärtsallad
Myntayoghurt
1 kruka mynta
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2405 KJ / 573 kCal
Fett26 g
Salt3.2 g
Kolhydrater61 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ingen höjdare, varför förstöra goda ingredienser så här
Gunilla
2022-07-08Pengarna tillbaks för denna tack, fullständigt oötligt
Göran
2022-06-07Supergott och enkelt!
Ida-lotta
2021-09-21