Fetaostgratinerad aubergine med myntayoghurt

0
0
Fetaostgratinerad aubergine med myntayoghurt

Alltså det här är så gott så att vi svimmar. Aubergine som gratineras i ugn med pastasås, fetaost och pankoströbröd - ja ni hör ju. Till det serveras kokt sommarpotatis, en fräsch sallad och en myntayoghurt som med bara två ingredienser skapar magi. Ät och njut, vänner!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021

Fetaostgratinerad aubergine med myntayoghurt

Ingredienser

4 portioner
900 g
sommarpotatis

Aubergine

2
auberginer
-
salt
-
peppar
3 msk
olivolja
1
förp pastasås med chili (à 390 g)
150 g
fetaost
1 dl
panko eller ströbröd

Sallad

1
rödlök
250 g
snackgurka
2
hjärtsallad

Myntayoghurt

1
kruka mynta
2 dl
matyoghurt

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.  
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och yoghurt
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ och yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2405 KJ / 573 kCal
Fett 26 g
Salt 3.2 g
Kolhydrater 61 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept