Fetaostgratinerad aubergine med myntayoghurt

13
4
Fetaostgratinerad aubergine med myntayoghurt

Alltså det här är så gott så att vi svimmar. Aubergine som gratineras i ugn med pastasås, fetaost och pankoströbröd - ja ni hör ju. Till det serveras kokt sommarpotatis, en fräsch sallad och en myntayoghurt som med bara två ingredienser skapar magi. Ät och njut, vänner!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2022

Fetaostgratinerad aubergine med myntayoghurt

Ingredienser

4 portioner
900 g sommarpotatis

Aubergine

2 auberginer (à 300 g)
salt
peppar
3 msk olivolja
1 förp pastasås med chili (à 390 g)
150 g fetaost
1 dl panko eller ströbröd

Sallad

1 rödlök
250 g snackgurka
2 hjärtsallad

Myntayoghurt

1 kruka mynta
2 dl matyoghurt

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.  
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och yoghurt
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ och yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Ida-lotta

2021-09-21

Supergott och enkelt!

Christina

2021-08-10

Alltså! NEJ !!!!! Usch…..

Gordon

2021-07-13

Ja det var riktigt gott men inte lika gott som när frugan gör sin vanliga Falukorv med Paprikasås och pannkakor. Då vet man att det blir mys i soffan. lyckades förövrigt inte riktigt göra receptet, väldigt svårt.

Näringsvärde per portion

Energi 2405 KJ / 573 kCal
Fett 26 g
Salt 3.2 g
Kolhydrater 61 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden