Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ostfylld falukorv

Ostfylld falukorv är både lättlagat och gott. Väldigt uppskattat av barn och passar utmärkt när du har ont om tid i vardagen. En vinnande korvrätt med potatis, paprika, ost och basilika. Smaksätt med lite fransk senap och stek i ugn.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär potatis och lök i små tärningar. Häll oljan i en ugnssäker form och tillsätt potatis och lök. Stek mitt i ugnen i ca 20 min.
  3. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i små tärningar. Skär korven i tunna skivor. Blanda osten med basilika och senap. Fördela osten på hälften av korvskivorna och lägg på resterande korv.
  4. Blanda ner paprikahacket i potatisen och krydda med salt och peppar. Lägg de dubbla korvskivorna ovanpå.
  5. Stek ytterligare 10-15 min i ugnen. Servera korven med en blandad grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 400 g falukorv
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 2 msk hackad basilika
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2519 kJ / 603 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB