Ugnsbakad falukorv med bostongurka och tomat
Ugnsbakad falukorv – en riktig klassiker och en favorit hos såväl barn som vuxna. Denna klassiska falukorv i ugn skivar du upp och fyller med tomatketchup och bostongurka och toppar med riven ost. Servera med ett härligt potatismos och en tomatsallad. Ät, njut och låt maten tysta mun!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2023
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
salt
peppar
Korv
550 g falukorv
2 msk senap
2 msk ketchup
1 dl bostongurka eller inlagd hackad gurka
1 dl riven ost
1 msk ströbröd
Tomatsallad
2 tomater
1 rödlök
2 tsk olja
2 tsk vinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2804 KJ / 670 kCal
Fett33 g
Salt5.31 g
Kolhydrater62.2 g
Protein27.3 g
Kommentarer
Jag bytte ut ketchupen mot Felix chilisås, den gör sig bättre i mat. Kör även på smörgåsgurka än bostongurka. Och så klart så serverar jag allt med senapssås.
Johanna
2024-08-05Smör och lite sirap
Bert
2024-02-15Jättegod! Perfekt vardagsmat
Per
2023-12-18