Falukorvsgryta med zucchini

62
8
Falukorvsgryta med zucchini

Med smaksatt tomatkross, zucchini och paprika blir falukorven till en smakrik och billig gryta som går riktigt snabbt att få till. Servera med pasta eller ris och en stor sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Falukorvsgryta med zucchini

Ingredienser

4 portioner
500 g falukorv
2 msk rapsolja
1 finhackad gul lök
1 tärnad paprika
1 liten tärnad zucchini
2 msk tomatpuré
1 förpackning krossade tomater med basilika (à 500 g)
2 dl vatten
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Till servering

pasta, ris eller gryn
sallad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpliga tillbehör serveras till.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentarer

Marcus

2023-01-19

Tog cirka:50 min + Stod 1 lök tog 5st Stod rapsolja tog kokosolja God och snabb mat. Nästa gång som jag gör så kan jag göra lite bättre. Hade även en skvätt vin i man kan ha det som man har hemma. Servera med kokt ris till. Stod tärna ingredienserna jag skiva #thuglife

Peter

2022-10-02

Jag tyckte inte att det räckte med 5 minuter puttrande för att få korven tillräckligt klar (korven vill man ogärna bryna för mycket) och hela receptet är rätt så vattnigt. Det är inte fel att tillsätta något mer om man vill få det hela snäppet mer krämigt, men låter man det vara vattnigt så passar det utmärkt med ris till.

Ulrika

2022-09-17

Gott, men tillsatte créme fraîche och cayennepeppar

Näringsvärde per portion

Energi 2851 KJ / 682 kCal
Fett 36 g
Salt 3.42 g
Kolhydrater 63 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden