Falukorvsgryta med zucchini
Med smaksatt tomatkross, zucchini och paprika blir falukorven till en smakrik och billig gryta som går riktigt snabbt att få till. Servera med pasta eller ris och en stor sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
4 portioner
500 g falukorv eller kycklingstekkorv
2 msk rapsolja
1 finhackad gul lök
1 tärnad paprika
1 liten tärnad zucchini
2 msk tomatpuré
1 förpackning krossade tomater med basilika (à 500 g)
2 dl vatten
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Till servering
pasta, ris eller gryn
sallad
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpliga tillbehör serveras till.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2851 KJ / 682 kCal
Fett36 g
Salt3.42 g
Kolhydrater63 g
Protein23 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här gillade familjen. Ris och bröd till. Tillsatte lite socker på paprikan så smaken kom fram bättre.
Maria
2024-06-01Tog cirka:50 min + Stod 1 lök tog 5st Stod rapsolja tog kokosolja God och snabb mat. Nästa gång som jag gör så kan jag göra lite bättre. Hade även en skvätt vin i man kan ha det som man har hemma. Servera med kokt ris till. Stod tärna ingredienserna jag skiva #thuglife
Marcus
2023-01-19Jag tyckte inte att det räckte med 5 minuter puttrande för att få korven tillräckligt klar (korven vill man ogärna bryna för mycket) och hela receptet är rätt så vattnigt. Det är inte fel att tillsätta något mer om man vill få det hela snäppet mer krämigt, men låter man det vara vattnigt så passar det utmärkt med ris till.
Peter
2022-10-02