Morots- och prästostburgare med tomatmajo
En saftig burgare är aldrig fel och när du gör denna med morötter istället för kött blir burgaren dessutom ett bättre val för klimatet! Biffarna gör potatisen sällskap i ugnen och under tiden rör du ihop tomatmajon och skär grönsakerna. Smaklig spis!
Ingredienser
4 portioner
800 g potatis
3 msk rapsolja
salt
svartpeppar
250 g morötter
100 g prästost (31%)
2 ägg
3/4 dl ströbröd
1 krm salt
1 krm peppar
1 1/2 dl majonnäs
1/2 dl chilisås
1 kruka huvudsallad
1/2 gurka
2 tomater
4 hamburgerbröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Innehåller mjölkprotein och ägg. Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och hamburgerbröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3827 KJ / 915 kCal
Fett55 g
Salt2 g
Kolhydrater79 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott och enkelt! Har gjort den flera gånger. Använder matberedare för snabbare rivning av morötter.
Sharmeen
2022-04-23Vilka goda burgare! Osten är pricken över i och ser till att de håller ihop bra. Kommer definitivt att laga igen!
Anna
2020-04-29