Morots- och prästostburgare med tomatmajo

4
1 Klimatsmart
Morots- och prästostburgare med tomatmajo

En saftig burgare är aldrig fel och när du gör denna med morötter istället för kött blir burgaren dessutom ett bättre val för klimatet! Biffarna gör potatisen sällskap i ugnen och under tiden rör du ihop tomatmajon och skär grönsakerna. Smaklig spis!

Skriv ut
Morots- och prästostburgare med tomatmajo

Ingredienser

4 portioner
800 g
potatis
3 msk
rapsolja
-
salt
-
svartpeppar
250 g
morötter
100 g
prästost (31%)
2
ägg
3/4 dl
ströbröd
1 krm
salt
1 krm
peppar
1 1/2 dl
majonnäs
1/2 dl
chilisås
1
kruka huvudsallad
1/2
gurka
2
tomater
4
hamburgerbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Innehåller mjölkprotein och ägg. Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och hamburgerbröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Anna

4/29/2020

Vilka goda burgare! Osten är pricken över i och ser till att de håller ihop bra. Kommer definitivt att laga igen!

Näringsvärde per portion

Energi 3827 KJ / 915 kCal
Fett 55 g
Salt 2 g
Kolhydrater 79 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept