Morots- och prästostburgare med tomatmajo

8
2 Klimatsmart
Morots- och prästostburgare med tomatmajo

En saftig burgare är aldrig fel och när du gör denna med morötter istället för kött blir burgaren dessutom ett bättre val för klimatet! Biffarna gör potatisen sällskap i ugnen och under tiden rör du ihop tomatmajon och skär grönsakerna. Smaklig spis!

Morots- och prästostburgare med tomatmajo

Ingredienser

4 portioner
800 g potatis
3 msk rapsolja
salt
svartpeppar
250 g morötter
100 g prästost (31%)
2 ägg
3/4 dl ströbröd
1 krm salt
1 krm peppar
1 1/2 dl majonnäs
1/2 dl chilisås
1 kruka huvudsallad
1/2 gurka
2 tomater
4 hamburgerbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Innehåller mjölkprotein och ägg. Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och hamburgerbröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Sharmeen

2022-04-23

Jättegott och enkelt! Har gjort den flera gånger. Använder matberedare för snabbare rivning av morötter.

Anna

2020-04-29

Vilka goda burgare! Osten är pricken över i och ser till att de håller ihop bra. Kommer definitivt att laga igen!

Näringsvärde per portion

Energi 3827 KJ / 915 kCal
Fett 55 g
Salt 2 g
Kolhydrater 79 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden