Ost- och skinkpaj med sallad

En klassisk ost- och skinkpaj som sköter sig själv i ugnen medan du förbereder salladen. När pajen är klar serverar du den enkelt med den fräscha salladen gjord på körbärstomater och du har en måltid som hela familjen kan njuta av. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017

Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2307 KJ / 549 kCal
Fett28 g
Salt5 g
Kolhydrater35 g
Protein38 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra, snabbt och enkelt. Jag förgräddade ett färdigt pajskal i 225 c/10 min. Sedan stekte jag 250 g rostbiff och en gul lök. Blandade 1,5 dl havremjölk och 1,5 dl laktosfri stdmjölk med 3 ägg samt kryddor. Blev mycket lyckat, lite mer som en omelett till skillnad mot smällfeta köpepajer :-)
Staffan
2025-07-25Pajskalet behöver förgräddas för att inte bli degigt
Bente
2024-11-03Tror det hade blivit bättre med hälften av skinkan och mer äggblandning. Gott blev det iallafall!
Hanna
2024-03-10