Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Skink- och paprikapaj med sallad

Paj med skinka och purjolök kanske blir en av era nya familjefavoriter? Den går dessutom snabbt att gör med hjälp av färdig pajdeg.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan.
  3. Fräs löken och paprika i hälften av olivoljan. Blanda med skinkan.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och oregano. Blanda i osten. Krydda med salt och peppar.
  5. Lägg pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port). Nagga den med en gaffel.
  6. Fördela skinkfyllningen på degen och häll över äggblandningen.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  8. Tärna tomaterna. Blanda med sallad, vinäger och resterande olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera pajen med sallad.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: gör egen glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, soja eller risalternativ och uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 360 g strimlad rökt skinka
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 tsk oregano
  • 1 dl riven ost
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 230 g pajdeg mördeg
  • 2 tomater
  • 65 g salladsmix
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar att smaka av med
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2090 kJ / 500 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer