Ost- och skinkpaj med majs

Bjud på en middag som i princip lagar sig självt, för vem vill inte ha mer tid över för annat? Den färdiga pajdegen rullas ut i formen och fylls med majs, skinka och äggstanning som kryddas med chilisås och oregano. Skjuts in i ugnen och vips så är middagen serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2023

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1873 KJ / 448 kCal
Fett23 g
Salt4 g
Kolhydrater22 g
Protein36 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
22 stEtt bra tips e att förutom att ha majsen sidan om. Så stek skinkan för då vattnar man ur även den. Så blir inte pajen så blött, plus förgrädda pajskalet som många skriver
Sofie
Alldeles för mycket majs!
Ylva
Vad menas Vad menas med chilisås? Är det Heinz chilisås? Den är ju som ungefär som tomatketchup. Eller är det sriracha? Eller vad är det för någon sort? Det är ju stor skillnad på dessa.
Staffan
Hej Staffan! Ja, det är chilisås som liknar ketschup som vi menar. Hälsningar Elina
ICA-köket
Jätte gott ! Enkelt recept, förgräddar alltid pajskal innan. Tog inte så mycket majs men massor av skinka. Delade pajen- halva sidan skinka, spenat, purjolök, lite fetaost. Barnet fick sin skinka och ost. Super gott!!
Camilla
God när man ändrade lite själv. Förgräddade pajskalet 15 min. Tog majs brevid. Tog ett pkt skinka, strimlade ner bacon och rödlök. Tog bara 3 ägg till stanningen och all ost. Kryddade lite extra med peppar och chilikrydda. Hade lite mer chilisås än enligt recept.
Sofia
Hej Sofia och alla andra! Våra kockar har nu provlagat receptet på nytt och vi har lagt till i receptet att pajskalet ska förgräddas, som många av er redan har gjort. Hälsningar Elina
ICA-köket
Hade majsen på sidan om, annars gjorde jag exakt som i receptet förutom tillsatte lite salt också. Jättegott!
Sarah
Skulle nog ha varit bättre att ha majsen på sidan om / Frida
Frida
Förgräddade pajen i 15 minuter enligt anvisning på pajförpackningen. Hade lite mer peppar och chilisås än receptet, saltade lite grann och hällde över all ost i påsen. Gräddade pajen i 40 minuter och lät den stå till sig och svalna 10 minuter. Tycker pajen blev helt ok. Inte vattnig, utan saftig. Tidigare recensioner räddade receptet, vilket behöver förbättras.
Lars
Sämst! Pajen blev jätte vattnig, förmodligen pga majsen så skippa den till nästa gång och ta purjolök istället.
Elisabeth
Som tur var har man gjort paj tidigare. Men har man inte det, så är instruktionerna bristfälliga. Man behöver alltid förgrädda pajskalet om det inte ska bli väldigt vattnigt.
Lena